Stilling: ovs0

Slik legger du til en alternativ farge av garn i strikking

 

Fair Isle Metode: Bære garnet i ryggen

1.

Bli med den nye garnfargen med den gamle i begynnelsen av raden der den skal brukes. kan knute den nye fargen med den gamle fargen hvis du er bekymret for at garnet kommer løs. Alternativt, la en lang løs hale som du kan veve inn når du er ferdig med prosjektet.

2.

Hold tilbake fargen som ikke er aktiv i mønsteret og bære den på feil side av stoffet mens du jobber. Denne metoden er ikke egnet for å skape reversibel stoff på grunn av de horisontale stengene av garn som kalles flyter som er igjen på baksiden: De ligner ikke mønsteret på forsiden. Når du er klar til å endre farger igjen, trykker du på fargen du ikke trenger og fremfører den andre.

3.

Bind av garnfargen på slutten i den siste raden bruker du den ved å kutte den av og gir en hale 3 eller 4 tommer lang som vil bli vevd når du fullfører på prosjektet.

Intarsia Metode: Opprette fargeblokker

1.

Strikk til poenget med fargeendringen på rad i mønsteret ditt. Dette kan være hvor du skifter fra en form til en annen i et geometrisk mønster, eller hvor du går fra å strikke en solid bakgrunn for å lage et hovedbilde.

2.

Legg til i Ny farge ved å vri de to garnfargen rundt hverandre en gang for å forhindre hulldannelse. Legg en hale på 3 eller 4 tommer første gang du legger til den alternative fargen, slik at du kan veve slutten senere. Mens du får den nye fargen som er opprettet, kan det være med til å sikkerhetstegne den gamle fargen på plass på baksiden av arbeidet, slik at vridningen ikke blir ugjort.

3.

Slip gammel farge ved å bare forlate halen på det punktet hvor du snoet de to farger sammen. Når du strikker neste rad og må hente den gamle fargen igjen der du forlot den, vil du bare vri de to fargene rundt hverandre en gang til og deretter slippe den alternative fargen.

Tips og advarsler

  • Mens du bærer garn på baksiden av et arbeid, kan det være kjedelig, prosjekter som krever flere fargeendringer for mange rader, er mer robuste når garnet holdes kontinuerlig til radens ender. Ved å kutte garnet og knytte det midt på rad unødvendig kan det føre til unraveling under slitasje som ikke er lett å korrigere.
  • Strikkere som lager stoffer som krever bruk av mer enn én farge på garn i en enkelt rad, har et par muligheter for hvordan de legger til fargene. For blokkerte mønstre, gir intarsia en smalere bakside og krever mindre garn å bli bortkastet. Innebygde mønstre der farger endres gjentatte ganger i en enkelt rad, krever Fair Isle-effektivitet, selv om mindre dyktige strikkere må være forsiktige med hvor tett de trekker det løse garnet de bærer.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------