Stilling: ovs0

Slik Bend Wood Dowels

 

1.

Plasser tømmeret i dampkammeret, balanserer det på toppen av treutklippene for å holde tømmerhodet fra å berøre kammerets topp og sider og komme i kontakt med omgivelsene kondensert vann.

2.

Slå på dampkilden og la dampen komme i kraft på trevirken. En generell regel for timing er en time for hver tommers tykkelse av trevirken. Juster den nøyaktige tiden som kreves etter behov.

Fjern tømmeret forsiktig fra dampkammeret med skinn eller et annet passende varmebestandig par hansker.

p> 4. Legg platen i form og sett den i en profesjonell treklammer umiddelbart for å begynne å bøye den til ønsket form.

5.

  • Hardwoods krever lengre dampende perioder enn myke.
  • Dampkammeret må ha et ventilasjonshull eller trykkavlastningsventil for å forhindre oppbygging av lufttrykk, da dette kan være veldig farlig.
  • Bøying av tre dowels tilpasser dem til den spesifikke formen som kreves for et prosjekt. Dampbøyning er en metode for tre dowel bøying. Selv om dampbøyning ikke krever ekspertise, vil forberedelse og praksis trolig være nødvendig, da det kan ta noen forsøk på å få prosess timingen riktig. Ulike typer tre dowels bøye lettere enn andre. Visse skoger er svært vanskelig å bøye uten å bryte. Duker laget av rettkornet tre er det enkleste å manipulere. Dampbøyde tre dowels er sterkere og mindre sannsynlig å bryte.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------