Stilling: ovs0

Papirinstruksjoner om hvordan du lager en origami-blomst

 

1.

Brett papiret til venstre til høyre og skru opp brettet. Fold ut papiret og brett det igjen opp til bunn. Skape folden og utfolde seg. Nå skal papiret ha krefter i form av et symmetrisk kryss.

2.

Brett øverste venstre hjørne av papiret diagonalt i nederste høyre hjørne. Skape folden og utfolde seg. Nå brett øverste høyre hjørne til nedre venstre hjørne. Skape folden og utfolde seg. Nå skal du ha et symmetrisk, åtte-rayed mønster av krøller i midten av papiret.

3.

Plasser papiret i en firkantet form før du. Ta den øvre kanten ned til den nederste kanten langs den midtre krøllen samtidig som du taster i sidene langs de andre krøllene. Dette kalles en waterbomb base. Nå bør du ha en triangulær modell med sidene tucked inn for å møte i midten på innsiden. Det bør være to klaffer på hver side av trekanten.

4.

Legg papiret slik at den åpne kanten er opp og punktet er nede. Fold trekantene i halv, venstre til høyre, for å danne en mindre trekant med fire klaff i en stabel.

5.

Brett de to øverste klaffene ned til venstre ved ca. 30 graders vinkel fra venstre side. Dette vil skape et lite trekantet snitt nederst som vil bli stammen av blomsten. Den skal bare være stor nok til å holde blomsten i to fingre. Hold toppunktet så skarpt som mulig.

6.

Vri formen over og gjenta trinn 5 for de andre to klaffene, denne gangen foldes til høyre. Nå skal de fire klaffene rade igjen i en stabel igjen, denne gangen med stengeldelen stikker ut på bunnen. Disse fire klaffene blir blomstens kronblader.

Ta tak i formen ved stammen og utfolde de fire kronbladene slik at de holder seg åpne, bøyer dem litt hvis nødvendig.

Tips og advarsler

  • Hvis du bruker origami papir med fargen bare på den ene siden, starter du med den fargede siden vendt nedover. Fargen vil ikke dukke opp på blomsten til siste trinn.
  • Denne spesielle origami blomsten kalles et knapphull blomst. Den har fire kronblad og en symmetrisk form. Det tar bare noen få minutter å lage og er et godt prosjekt for barn eller voksne som bare lærer origami teknikker. Det anbefales at origami-papiret har farge på begge sider, men det er mulig å lage det med papir farget på kun én side. Flere av disse knapphullsblomstene som er bunket sammen, gjør et attraktivt midtpunkt for et bord eller en dekorasjon for en skjenk.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------