Stilling: ovs0

Hvordan lage lakkert glassfarger

 

1. Legg en kopi av mønsteret på arbeidsflaten og fest den ved å stikke eller spikre de rettkjedede metall- eller trebåndene langs hver rette kant.

2.

Klipp en annen kopi av mønsteret i stykker med saks eller glass mønsterskjær, og bruk den siste kopien som referanse for farge og stykke plassering. Glassmønsterskjærer gir nok plass mellom hvert stykke for kobberfolien. Hvis du ikke har mønsterskjær, må du forsøke å legge ca 1/16 tommer mellom hvert stykke når du skjærer dem fra hverandre.

3.

Spor hvert stykke på den valgte fargen på glassmaleri med en markør og kutte dem ut ved hjelp av glassskærer og glasstang.

4. Bruk glasskvern til å glatte kantene på hvert stykke og forme dem etter behov for å passe mønster.

5.

Rengjør brikkene og pakk hver brikke med kobberfolie. Linj folien opp langs kanten slik at den brettes jevnt på hver side. Overlapp endene om 1/4 tommers.

6.

Glatt folien ned fast langs kanten med brenneren, og brenn den deretter ned på hver side. Når hele panelet er kobberfilt, sørg for at alt passer godt sammen uten store hull og kontroller at hvert stykke har kobberfolie.

Påfør litt fluss langs alle sømmer med penselen. Flussen hjelper loddet til å holde seg fast i kobberfolien i stedet for glasset.

8.

Løs den første siden av panelet og den andre siden. Den endelige linjen av loddetall bør være fint avrundet, og det bør ikke være loddetråd ut langs noen av kantene. De trenger å passe nøyaktig mot hverandre uten hull når skyggen står opp. Kutt, folie og loddetall alle panelene til lampen.

9. Monter panelene sammen slik at en åpning dannes i midten og alle stykkene passer sammen, klare seg nøyaktig på toppen og bunnen, med mindre utformingen ikke krever dette.

10.

Stikk biter av det svarte elektriske båndet i en X over hver søm øverst, mellom og bunn å holde sidene sammen.

Ta tak i brikkene i midten og trekk dem forsiktig oppreist til de står og danne den endelige formen på lampeskyggen.

12.

Drykk litt loddemateriale langs hver søm for å holde dem sammen, og trekk en loddemengde langs sømene, og fjern tapen når du kommer til den.

13.

Påfør et tynt lag av lodd på vaskehetten. Du kan bruke dette på hele lokket, eller bare til det området der det skal kobles til lampeskyggen med loddetinn.

14.

Sett vaskehetten på plass over åpner på toppen av lampeskyggen og loddet det på plass med loddetråd på både innsiden og utsiden. Sørg for at den er festet veldig bra, da denne sømmen vil ta vekten av hele lampeskyggen når den er plassert på sokkelen.

15.

Løs en avrundet, ferdigbehandlet perle av lodding langs hver sidesøm, ved hjelp av treblokker for å støtte lampeskyggen, slik at sømmen du arbeider på, er i horisontal stilling for optimal lodding. Loddemateriale både på innsiden og utsiden av hver søm.

16. Tapp et stykke 14- eller 16-trådtråd rundt bunnen for ytterligere forsterkning og dekk den med en perle av loddemåler.

17.

Rengjør lampeskjerm forsiktig og bruk patina hvis ønskelig. Rengjør det igjen etter påføring av patina og poler det med carnauba voks. Dette hjelper med å stoppe oksydasjon av loddet.

Tips og advarsler

  • Håndter glass med forsiktighet for å unngå kutt.
  • Arbeid i godt ventilert område for å unngå å puste røyk fra fluss og blyloddet.
  • Bruk vernebriller når du arbeider med glass og aldri røre ansiktet eller spise når du arbeider med blylodd.
  • Du kan lage farget glass lampe nyanser ved hjelp av en av to forskjellige metoder. Den enklere metoden krever konstruksjon av separate flateplater som du lodde sammen. Den alternative metoden bruker en formet form som du sikrer utformingen og stykkene ved hjelp av pinner eller lim, bruk deretter kobberfolie og til slutt loddetinn. Panel nyanser er et godt første prosjekt for en lampeskjermartner for å lære om lodding av et tredimensjonalt objekt.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------