Stilling: ovs0

Hvordan lage hvit kritt

 

1.

Fyll sauspannen med vann og varme på komfyren til vannet begynner å koke.

2.

Legg eggene i vannet og la dem koka til de er veldig godt utført. Dette bør ta om lag fem til syv minutter.

3.

Sett en kolander i kjøkkenvasken over avløpet. Ta eggene av ved å hellere kokepannen med varmt vann og eggene i kyllingen.

4.

Kjøl eggene ved å la lunkent vann fra springen skylles over dem. Du bør kunne håndtere dem enkelt innen 60 sekunder. Håndkle tørk hvert egg og fjern det fra kyllingen.

5. Fjern eggskjellene forsiktig, og kontroller at den cellofan-tynne indre membranen blir trukket bort fra ytre skallet. Legg skjellene i en Ziploc-veske og trykk ut overflødig luft fra posen. Kross eggeskallene fint inn i et pulver med en rullestift og hell de knuste eggeskallene i middelsskålen.

Legg 3 teskjeer eggeskallpulver i den lille bolle. Tilsett 1 teskje varmt vann fra springen og en teskje hvitt mel. Bland den resulterende pastaen med en skje i minst 30 sekunder.

7.

Lag pastaen i en sylinder med stumpe ender. Åpne en serviett og stikk sylindern nede og vær sikker på at endene på serviet er gjemt under det innpakket kalkstykket.

Gjenta trinnene seks og syv for hver kritt ønskes til du har brukt opp alt tilgjengelig eggeskallpulver. La de innpakket kalkstiflene tørke og herdes uforstyrret i flere dager før du bruker.

Tips og advarsler

  • Du kan bidra til å fremskynde herdingsprosessen for krittpinner ved å plassere dem i et område som har god ventilasjon og lav fuktighet. For farget kalk legger du til en eller to dråper om gangen av matfarging og blandes inn i pastaen til du når den ønskede fargen.
  • Dette kritt fungerer kanskje ikke godt på tavle, men passer bedre til utendørs bruk på fortau , betong, murstein og brostein.
  • Hjemmebutikkprosjekter av alle typer er en ideell måte å kanalisere kreativ energi på. Dette er enda mer sant når det valgte håndverket prosjektet kan føre til ytterligere kunstnerisk uttrykk. Et slikt prosjekt gjør kritt med ting du allerede har tilgjengelig på kjøkkenet ditt. I motsetning til kommersielt produsert mineralskalk, gjør kritt hjemme ikke krever en lang produksjonsprosess. Du vil finne det enkelt å lage et dusin eller flere biter av hjemmelaget kritt innen en time med denne enkle metoden.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------