Stilling: ovs0

Hvordan lage greske vaser

 

Kroppen

1. Sentrer en 6-kubikk-tommers blokk av leire på hjulet, snu den inn i amforens base --- gjør den solid og bred nederst for støtte som bringer sidene av vasen opp, rundt 5 tommer høy og 1/4 tommer tykk. Basen vil bli formet til et punkt senere.

2.

Rul ut en serie med rundt fem spoler, 1/4 tommer i diameter --- disse vil bli brukt til å skape vaskenes kropp. Score toppkanten av basen, ved å løfte kniven langs toppen hver 1/2 tommer eller så --- dette gir bedre klebemiddel mellom det spolete leire og basen.

3.

Spre litt leireglass (vann blandet med leire til konsistensen av peanøttsmør) langs den skårne overflaten av basen, legg deretter spolen over glid og rundt kantene, spiral den opp på seg selv for å danne rundt tre lag. Glatt spiralene sammen både på innsiden og utsiden av vasen --- dette gir styrke, i tillegg til å se mer estetisk tiltalende.

4. Legg denne delen av vasen til tørk litt, omtrent en dag, under plastplaten --- dette gjør at leiret kan herdes nok til å ha styrken som bærer vekten av resten av amphora.

5.

Gjenta spolingen, slik at vaserens sider ut til 6 inches bred og 13 inches høye.

6. Legg den siste spolen på vasen og bring diameteren raskt i til rundt 3 tommer. Glatt og tørk under plastplaten for en annen dag --- dette er avgjørende for at vasehuset har nok styrke til å holde nakkenes vekt.

The Neck

< p> 1. Sentrer et stykke leire, omtrent 5 kubikkmeter på potterens hjul. Ta nakken opp av leiren, gjør den rundt 2 inches i diameter og 5 inches lang. Mote en leppe til vasen, rundt 2 inches bred, og gjør den rundt 1/2 tommer bredere enn resten av nakken.

2.

Våt svampen og glatt overflaten av nakken mens hjulet spinner for en veldig jevn finish på nakken. La nakken tørke i omtrent en dag under plastplaten.

3.

Mål diameteren av åpningen på toppen av kroppen med kaliprene, og incise denne bredden på vaskenes nede. Klipp nakken i denne størrelsen med kniven, og tynn sidene på innsiden av nakken med kniven også.

4.

Fest nakken til vaskenes kropp ved å skure overflaten på kanten av kropp, glidelås og feste nakken ved å gni leiret sammen, som med kroppens spiraler.

Håndtak

Ta en feit spole av leire, rundt 2 inches bred og 5 inches lang. Over en bøtte med vann, dypp lekstykkene, og strekk dem mellom hendene, dra leiren i lengderetningen.

2.

Gjenta dette til du har to tynne leirepølse , rundt 1 tommers tykk. Dør pølsene i to karamellformer, og la det tørke under plastplaten i omtrent en dag.

3.

Fest håndtakene ved å skure overflaten av nakken, like under leppen, og like over det stedet hvor nakke og kropp er sammen. Sett glid på vasken og fest håndtakene ved å gni leiret sammen som det var gjort tidligere når du gjorde kroppen og festet nakken. La det herdes i en dag under plastplaten.

4.

Vask vasken på enden, og bruk kniven forsiktig bort ved foten til du danner en trekantet spiss , med et avrundet punkt. Glatt kuttene så mye som mulig med kniven, ta deretter den våte svampen og gni over den spisse bunnen til den er glatt. Gni svampen over hele vasken for å sikre at den er glatt.

5.

La det tørke i ca. to uker under plastplaten, og brann når det er tørt.

Tradisjonelle greske vaser kalles amfora vaser. De har en meget skikkelig form: De er lange, med en tynn hals, to tynne håndtak på hver side og en spiss base --- denne basen betyr at de ikke kan stå oppreist uten hjelp av et stativ. Disse greske vaserene ble brukt til å lagre olivenolje, vin og andre væsker og var tradisjonelt rundt 20 tommer i høyde. En 20-tommers amphora kan holde rundt 3 liter væske. Å lage en tradisjonell gresk vase er litt vanskelig, men det er lettere hvis en halv størrelse er laget --- å ha en håndlaget amfora er vel verdt innsatsen.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------