Stilling: ovs0

Hvordan lage gaveesker fra papp

 

1.

Bestem hvilken av de to stykkene papp vil gjøre den faktiske boksen bunnen, og hvilken vil være boksen toppen.

2.

Trim boksen bunnstykket med ca 1/8 tommer langs den ene enden, og den ene siden. Boksen bunnen må være litt mindre enn boksen toppen. Bruk en rett kant og kasse kutter for å gjøre en rett kutt.

3. Legg de to stykkene papp opp og ned foran deg på en flat overflate. De synlige sidene av pappa er sidene som gjør innsiden av esken.

4.

Brett den ene kanten av boksen bunnstykket over, og gjør en krøll langs den ene siden av stykke, det vil være dybden av boksen. For eksempel, hvis den ferdige boksen skal være 2 cm dyp, lag en 2-tommers brett langs en kant av stykket. Kjør siden av en linjal over brettet for å lage en skarp krone.

5.

Fold ut brettet og vend til en tilstøtende side av stykket, brett det på samme måte og med samme måling. Gjenta, til pappa har foldet sammen langs alle fire sider. Gjenta med det andre stykket papp.

6.

Se på hjørnene av pappbitene og merk de firkantede flettene i hvert pappark. Bruk saksene til å kutte langs en side av hver firkant, kutte fra hver ende av hver brikke, for å lage fire hjørnefliker på hvert ark av papp.

Bring den sammenfoldede sider opp på boksen bunnstykke, danner boksen bunnen. Legg hver hjørneflik i innsiden av esken for å holde på plass, og fest med tape. Gjenta med boksen toppstykke. Når du er ferdig, snu boksen øverst og slipp på toppen av boksen nederst.

Hvis du har to like store stykker papp, tar det bare noen få minutter å lage en gaveeske. Papiret må ikke være tomt, da du kan resirkulere flate stykker papp fra kornkasser, gratulasjonskort eller andre kilder for å lage gavekasser. Størrelsen på pappplaten og brettene bestemmer boksestørrelsen. To ark med like store kartongstykker gjør en tynn, bred boks, eller en smal, dyp boks.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------