Stilling: ovs0

Hvordan lage en sølv mold

 

1.

Rull voksen mellom fingrene for å varme den opp og gjør den fleksibel. Skulpturer din prototype. Bruk standard keramikk skulpturverktøy for fine detaljer. Rull ut et 2-by-1/4-tommers voksrør, og fest det til en ugjennomtrengelig del av prototypen.

2.

Sett en metallbøtte på topp brenneren av en komfyr. Legg voksprototypen i en metallbøtte, balanser den på 2-tommers voksrør. Slå brenneren på lavt og hold den på til voksrøret smelter i bunnen, lim seg til bunnen av bøtte. Ikke overopphet ditt voksmodell, eller du vil miste detaljer og forvride den. Når du er ferdig, slår du av brenneren og fjern bøylen med en stekeovn. La det kjøle seg ned.

3.

Dip en stor pensel inn i en flaske flytende voks og mal voksen på gulvet og veggene på skuffen. Denne flytende voks vil tillate deg å enkelt fjerne støpeformen fra bøtta når den har herdet.

4.

Skyll en åndedrettsvern og legg en andre bøtte i vasken. Hell nok ildfast gipspulver inn i det for å kunne dekke modellen din. Deretter setter du på kranen og begynner å fylle bøtte med vann. Rør blandingen med en stang som den fyller. Slå av tappekranen når gipset har oppnådd konsistensen av gjørme.

5.

Fjern skuffen fra vasken og hell den i metallbøtten med voksmodellen. Gjør det sakte, og ikke hell gipset direkte på toppen av modellen din, eller du kan skade det. Hell nok gips til å dekke modellen helt, med en tomme på toppen av det. La gipset herde i en uke.

6.

Vri bøtte opp ned og trykk på baksiden for å løsne den herdede muggen fra metallveggene. Skyv bøtte ut av støpeformen din. Gjør det forsiktig for ikke å skade gipset.

7.

Ordne stativene i ovnen nær bunnen, og skyv en metalltennetenn under. Legg støpeformen på hyllen, med voksrøret pekende nedover. Kakeblokken vil fange voksen da den dribler ut fra molden din.

8.

Bake molden i 15 minutter ved 160 grader Fahrenheit. Sjekk molden etter 15 minutter for å se om det fortsatt er voks dribling ut av bunnen. Når driblingen har stoppet, slår du av ovnen og la gipset kjøle i tre timer. Du har nå en gipsform som passer til sølvstøping.

Tips og advarsler

  • Ikke prøv sølvstøping hvis du er uerfaren. Hvis du fortsatt lærer, gjør det bare under faglig veiledning.
  • Den tapte voksteknikken går helt tilbake til begynnelsen av metallurgi. Ved hjelp av denne teknikken skaper en smed en prototype av hans stykke ut av voks, og dekker så voksen i en temperaturtolerant substans. Ved oppvarming smelter og smelter voksen ut av formen, og etterlater et hull i form av prototypen som smeden kan bruke til støping. Håndverkere bruker fortsatt den tapte voksteknikken til denne dagen, ofte ved bruk av ildfast gips som en form. Selv om noen metaller, som bly, vil smelte ved lav temperatur, krever sølv og andre edle metaller bruk av temperaturtolerante stoffer, som for eksempel denne gips.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------