Stilling: ovs0

Hvordan lage en mold for sølv

 

1.

Skulptur en modell av stykket ditt uten voks. For å gjøre det, knytt voksen i hendene til den blir varm og bøyelig. Skulptiver detaljer med verktøy som er ment for keramikk. Når du er ferdig, opprett en 2-tommer med 1/4-tommers voksrør og fest den til den ene enden av modellen.

2.

Sett voksmodellen i en metallbøtte og legg bøtta på en komfyrbrenner. Balansér din modell på røret av voks slik at den er opphengt i luften. Slå brenneren på, sett den på lav, og la voksen røre bøttegulvet smelte og fest seg til bøtta. Slå av brenneren straks når du observerer dette og fjern bøylen for å kjøle seg ned.

3.

Mal væskevoks over innsiden av bøtte med en stor pensel. Den flytende voks vil holde mugg fra å stikke til metallet i bøtte, noe som gjør det enkelt å fjerne.

4.

Sett på åndedrettsvernet. Ta en andre bøtte og legg den i vasken. Åpne din pose med ildfast gipspulver og hell den inn i den andre bøtte. Hell nok til å dekke voksmodellen. Slå på kranen, slik at det blir vann i bøtte og rør gipset med en omrøringsstang. Slå vannet av når gipset oppnår konsistensen av tung slam.

5.

Hell gipset sakte inn i bøtte med modellen i den. Ikke hell den direkte på modellen din, eller du vil risikere å bryte den. I stedet helles rundt kantene på bøtte. Fullstendig dekke modellen din med gips, og legg deretter til en annen tomme av den. La gipset kurere i en uke.

Pek ned bunnen av bøtta forsiktig med en hammer for å løsne mugg og skyv den ut av bøtte.

7. Legg stekeovnen din så langt du kan, og legg støpeformen på toppen av den, med voksrøret pekende ned. Sett en metallkake bak under støpeformen for å fange den voks som vil drible ut av den.

8.

Sett ovnen til 160 grader F og vent i 15 minutter før du sjekker på din mold. Når formen blir varm, smelter voksen og heller seg ned på kaken. Slå av ovnen bare når du ser at ikke mer voks dobler ut. La formen avkjøles i tre timer.

Tips og advarsler

  • Hvis du er nybegynner, må du ikke forsøke å støpe sølv uten faglig veiledning.
  • Sølvgjøring krever en form som tåler ekstremt høye temperaturer. I motsetning til myke metaller, som tinn, tinn og bly, vil sølv smelte bare når den er oppvarmet til 1,763 grader Fahrenheit. For å lage en form som tåler denne temperaturen, bruk ildfast gips og en voksmodell av stykket. Med disse kan du lage en mugg med den tapte voksteknikken. I denne prosessen lager du en mugg rundt voksmodellen din og varmes den inntil modellen smelter, og etterlater et hull i form av objektet som er klart for støping.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------