Stilling: ovs0

Hvordan en Pottery Kiln er laget

 

Typer

Kilner kommer i en rekke typer: det er pitovner --- enkle hull i jorden fylt med brennbart materiale og tørre keramikkstykker; mursteinovner, som kommer i mange former og størrelser, og har vanligvis en vedbrann ved basen; elektriske ovner som er mer eller mindre en superoppvarmet ovn; og gassovner, som ligner på elektriske, bare drevet av gass.

Historie

Ifølge Glendale Community College ble de første ovner som ble bygget for tusen år siden, den enkle pitovnen. Folk bygger senere ovner ved hjelp av forfyrte murstein, oftest med brannkasse på bunnen og keramikk i et isolert kammer ovenfor. Kilns utviklet seg til mer sofistikerte beehive-lignende strukturer som folk utviklet teknologien for å bygge buer ved hjelp av murstein. I Kina, rundt 500 e.Kr., gjorde folk de første 'klatrer' ovner på flere nivåer på en høyde. Disse var variasjoner på bikubeugen, men tillot en større mengde keramikk å bli sparket ved hjelp av den ene brannen. Tilkomsten av elektrisitet er en av de eneste tilskuddene til ovnteknologien fra det 20. århundre --- ellers har ovnteknologene vært uendret i tusenvis av år.

Konstruksjon

Å bygge en liten personlig keramikkovn er relativt enkel; større ovner er selvfølgelig mer komplekse. Du kan enkelt lage en enkel ovnsovn ved å legge murstein for å danne en ca 2 fot hul kube. Du fyller denne terningen med brennbart materiale som sagflis eller tre og keramikk og lys i brann, og dekk det med et metalllokk og la det stå over natten. Det finnes hundrevis av variasjoner i ovnen, men det grunnleggende prinsippet om isolert varme og en lang brennende brann forblir konstant.

Bruk

Keramikkovner hærder leire i steinvarer, eller 'bisque' brenner leiret før du bruker en glasur. Deretter brenner du pottemageren en gang i en mye varmere ovn for å smelte glasset og forsegle keramikkstykket. Kilner er vanligvis avfyrt på rundt 1900 grader F, men folk bruker mye varmere ovner også.

Farer

Kilner kommer med de samme farene som er knyttet til alt som medfører ekstrem varme --- brann, eksplosjoner og branner er all mulig fare. Du bør alltid lage ovner i områder som er fri for brannfarer, bort fra bygninger og bort fra områder hvor barn eller dyr spiller. Du må overvåke en vedovn når du tennes for å sikre sikkerhet. Keramikk er et av de eldste håndverkene utviklet av mennesker. Mange av de eneste relikviene som er igjen fra gamle sivilisasjoner, er keramikkskår --- og de skylder sin lange levetid å bli fyret i en ovn. Potteryovner er laget på mange forskjellige måter, men alle bruker ekstrem varme for å forvandle leire til slitesterke og vanntette kar, som kan vare i tusenvis av år.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------