Stilling: ovs0

Bruker til Alder Wood

  Alder er en av de mest oversett av alle hardtre. Rettkornet og mykt, det er lettere å jobbe med enn de fleste tradisjonelle hardtre som eik eller ask. Det brukes ofte i skap og møbelproduksjon og brukes ofte som en mindre kostbar kirsebær eller bjørk erstatning. Det er lett tilgjengelig i alle kvaliteter av kryssfinér og tømmer.

Skap

Kabinetter benytter tømmer for kabinets ansiktsramme og bruker alderkryssfiner til jambs. Alder tømmer er også brukt i produksjon av hevet panel og innsats panel skap dører. Karamellene i treet kan blande seg inn i treverket til de fleste boliger, selv om hoveddelen av trebearbeidingen i hjemmet ikke er eldre. I de fleste tilfeller, når skapene i hjemmet er annonsert som 'bjørk', er de faktisk ansiktsrammer med bjørkfiner.

Møbler og støping

Møbelprodusenter vet at alderen kornmønstre og farge ligner kirsebær. Selv for erfarne trearbeidere kan det noen ganger være vanskelig å fortelle dem fra hverandre. Av denne grunn vil møblermakere ofte laminere stykker av alder sammen for å lage ben for bord, hutches, stoler og arbeidsbord. Laminated alder ben brukes også på trebearbeidings dreiebenk for å skape spindler, balustre, nye innlegg og trappbelegg. På grunn av den raske alderkornet brukes den også til produksjon av alle profiler av støping --- fra kompliserte kronemønstre til hverdagens ranch stilbase og innvendige dørbekledning. Alder brukes også som et indre innrammingsmateriale for polstrede møbler som sofaer og stoler samt kabinettrammer i fritidsbiler og motorvogner.

All-purpose Wood

Alder har blitt brukt siden århundreskiftet, lengre enn de fleste hardtre. Dette er delvis fordi det vokser vilt langs elver og elvebredder, modnes raskere og er lettere å kutte enn alle andre hardtre. På grunn av brukervennlighet og tilgjengelighet er alderen også vant til å lage daglige gjenstander, som tarmene, skjeer, sigarbokser, kasser og like musikkinstrumenter som innfødte amerikanske fløyter.

Tradisjonelle bruksområder

Alder brukes i røykhus for å gi en myk, smakfull smak til vilt og fisk. Røykerier stole på sjetonger levert av skap og møbelprodusenter og tømmermøller for å lage sine deilige produkter. En annen tradisjonell bruk av alder er produksjon av trekull, som også er en av råvarene i kryp.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------