Stilling: ovs0

Trebearbeidingsverktøy for små prosjekter

  Trebearbeiding er et begrep som dekker et bredt spekter av prosjekter, fra storskalert snekring til svært liten og delikat carving. Trearbeidere som har små prosjekter, kan ha samme verktøy og utstyr som de som spesialiserer seg på skap og møbelproduksjon, men deres verktøy kan ikke være like store eller sofistikerte.

Band Saw

Bandet er et nyttig verktøy for carvers fordi det kan i stor grad lette den foreløpige prosessen med å forme en blokk av tre. Håndsager er et effektivt valg for de som ønsker å kutte ned støvdannelsen eller ønsker å holde butikken så rimelig som mulig.

Gouges and Meisles

Gouges and meisler er viktige verktøy for mindre prosjekter som krever presisjon håndarbeid. Håndverkere som ønsker å legge til kunstneriske berører eller elegante design, bør pakke deres verktøykasse med så bred en samling av meisler og riller som mulig. Blant de forskjellige typer meisler og sperrer som er tilgjengelige, pariseres meisler, avskårne kantfaste meisler, fastere sperrer, registrerte sperre meisler, og trevirke ved å dreie meisler og gylle.

Slipinghjul

Et kvalitets slipeskive er et nødvendig verktøy for å hold de riller og meisler skarpe nok til å bruke effektivt.

Dreiebenk

Trearbeidere som planlegger å lage dekorative boller, trenger verktøy for å dreie seg. Trehjulende meisler kommer til nytte for fin detaljarbeid, men en tre dreiebenk er det viktigste verktøyet for å omforme den store trebjelken til den slags treskål som du kan selge for profitt på kunst og kunsthåndverk.

Palm Grip Sander

Ifølge boken 'The Home Workshop Planner', er en håndtaksklipper, ellers kjent som en blokkssander, et svært effektivt verktøy som kan styres med en hånd. Dette verktøyet er et effektivt tillegg til småskala trebearbeidingsverktøy, fordi det kan gi en veldig jevn overflate, og noen modeller kommer med støvavtrekkssystemer som gjør dem enda enklere.

Bærbar Drill

'The Complete Book of Woodworking 'hevder at en bærbar drill er et av de mest brukte verktøyene i en hvilken som helst trebearbeiding. En del av årsaken til hvor ofte bærbare øvelser brukes, har å gjøre med deres allsidighet. Boret brukes først og fremst for å lage hull i tre, men vedlegg kan skifte en borer inn i et verktøy som brukes til sliping, buffing eller sliping, eller omdanne den til en kraftig skrutrekker.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------