Stilling: ovs0

Slik lager du tobakkskåler

 

1.

Mål 2 tommer fra enden av 1 1/2-tommer-8-tommers hardveddyk med et målebånd. Merk målingen med blyant. Kutt 2-tommers snitt av hardveddøren av med en gipssåg. Dette er blankt for rørskålen.

2.

Mål opp 6 tommer fra den ene enden av 1/2-by-8-tommers hardveddyk med et målebånd. Merk denne måling med blyant. Klipp 6-tommers delen av tømmerhøyden av med en miter sag. Dette er blankt for rørstammen.

3. Bor et 1-tommers hull i midten av den ene enden av rørskålen med en 3 / 4-tommers borekrone og boretrykk. Dette vil skape hulrommet for bollen. Bor et 1/16-tommers hull gjennom midten av rørstammen. Dette vil skape et rør for at røyken kan bevege seg gjennom stammen.

4.

Tegn formen du vil ha på bollen med blyant. Legg til noen detaljer som du vil legge til i designet. Skjær bollen med en kniv for å skape den generelle formen og detaljer på bollen. Små kutt vil gi et bedre resultat. Bruk carving kniven til å kutte vinklede slag rundt den ene enden av rørstammen. Dette gir en avrundet kant for enden av stammen som blir satt inn i bollen.

5.

Bor et 1/2-tommers hull på bollen ca. 1/2 - Sett opp fra bunnen på siden. Dette er hullet til rørstammen. Sett rørstammen inn i bollen. Rist lett rørstammen og bolle med 120 grit sandpapir. Påfør en mat trygt treverk hvis ønskelig. La finishen tørke før bruk. Se ferdigbeholderen for tørketider.

Tips og advarsler

  • Se på håndskårne rør for inspirasjon. Mulighetene er uendelige.
  • Bruk øyevern når trebearbeiding.
  • Skjær bort fra deg selv når trescarving.
  • En tobakkskål er et godt treskjæringsprosjekt. Mange tobakkeskåler er skåret ut med hånden. Mange foretrekker å lage egne rør fordi bruk av noe du selv skapte gir et høyt nivå av tilfredshet. Du kan tilpasse røret og være stolt av å vite at du opprettet den. En tobakkskål og stamme kan gjøres med noen grunnleggende materialer og verktøy. Enten du er en treskjæringsentusiast på jakt etter ditt neste interessante prosjekt eller en tobaksafrikan, gjør du en tobakkskål er en hyggelig måte å tilbringe en ettermiddag på.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------