Stilling: ovs0

Pneumatiske slangeværktøy

  Pneumatiske verktøy, også referert til som luftverktøy, er verktøy som drives av komprimert luft. Pneumatiske verktøy kan brukes i mange forskjellige innstillinger og på mange ulike materialer. Ved manipulering av rør vil imidlertid typer av pneumatiske verktøy falle inn i noen hovedkategorier.

Pneumatiske hammere

En pneumatisk hammer brukes til å kjøre beading og flaring verktøy ved arbeid med slanger. En pnuematisk hammer veier omtrent 17 pund og er ca 14 tommer lang.

Pneumatiske rullemotorer

Pneumatiske rullemotorer brukes til å vri slangen i form, eller for å utvide eller bygge den. De kommer i elektriske modeller samt pneumatisk. Mange undertyper av dette verktøyet eksisterer. Roterende vinkler med høyre vinkel gir deg mulighet til å nå rør som kan være utilgjengelige. Dreiemomentstyrte pneumatiske rullemotorer kommer i mange forskjellige modeller. Hastigheten og kraften som de vender om, er nøye regulert for å maksimere verktøyets konsistens.

Tube Utvidere

Tube utvidere er ment å brukes sammen med pneumatiske rullemotorer. Tube ekspansjonene består av lange metall aksler med metallkrager på dem som forårsaker at rørets diameter blir manipulert for å endres.

Pneumatiske klypeverktøy

Klemmeverktøy brukes til å lukke slangens ender. De drives vanligvis ved bruk av et hydraulisk og pneumatisk system. Denne typen verktøy brukes ofte i HVAC-industrien. De har mulighet til å hermetisk tette en del av slanger uten behov for ytterligere tetningsoperasjoner. Verktøyet består av et håndholdt verktøy koblet til en hydraulisk pumpe.En annen type pneumatisk klemmeverktøy for bruk med slanger er et rett klemmeverktøy. Disse er mindre og mer kompakte enn hydraulikksystemene. Den er beregnet for bruk med messing, kobber eller aluminiumrør, men er n Det er like kraftig som det pneumatiske hydrauliske systemet. Tetningen som opprettes, er ikke nødvendigvis hermetisk, og en sekundær type tetning anbefales. Ofte vil denne sekundære tetningen være epoksy eller lodd.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------