Stilling: ovs0

Ideer på bakterier for en vitenskapsmesse

  Bakterier finnes over hele planeten i mange forskjellige former. Hvis du er ute etter et unikt og innsiktsfullt vitenskapelig rettferdig prosjekt, kan du basere prosjektet rundt bakterier på en måte som vil være spennende så vel som pedagogisk.

Probiotika

Ikke alle bakterier er skadelige, og noen kan faktisk være gunstig for din kropp og helse. Disse 'probiotika' bidrar til å levere sunn flora til tarmkanalen og kan fremme god fordøyelse og absorpsjon av næringsstoffer. Du kan demonstrere hvordan du oppretter probiotika ved å lage kefir, et syrnet melkeprodukt som ligner på yoghurt. Kefir kan kjøpes hos enhver helsekostbutikk i pulverform, som legges til varm melk i en gjenget krukke. Etter 24 til 48 timer kan du drikke kefir for å innta disse gunstige bakteriene. Du kan tilby besøkende til din vitenskapelige messe et utvalg av kefir og vise prosessen med å gjøre det.

Håndvask Utfordring

Bakterier er over hele kroppen, inkludert våre hender, men det kan fjernes hvis du vasker deg selv riktig. For å demonstrere de riktige teknikkene for vasking av bakterier, kan du få besøkende til din vitenskapsboks gni sine hender med en løsning som vil føre til at bakteriene lyser under et svart lys. Få de besøkende til å vaske hendene kraftig under varmt og varmt vann, og kontroller deretter hendene under svarte lys igjen for å se forskjellen. Du kan kjøpe glødeløsningen i en hvilken som helst vitenskapelig forsyningsbutikk.

Vanntestet

Selv om det kan virke som om en benkeplate eller stol er ren, kan det huse millioner av bakterier. Demonstrer dette i din vitenskapelige messe ved å vise prøver av bakterier tatt av vattpinne på forskjellige steder. Du kan vaske kjøkkenvasken, munnen din, en hunds matskål eller noe annet sted du kan tenke på. Ta vattpinnen og gni den rundt en petriskål fylt med agar. Etter noen dager vil du se at bakteriene begynner å vokse. Ta bilder av de forskjellige bakteriene og legg dem inn på din naturvitenskapelige messe.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------