Stilling: ovs0

Hvordan lage svart Walnut Hull Dye

 

1.

Samle sorte valnøttskrog når nøttene faller fra trærne om høsten. Bruk gummihansker for å beskytte hendene mot flekker. Den delen du trenger er ytre skroget, slik at du enten kan bruke de komplette nøtter som krever minst arbeidskraft, men kaster bort innsiden, eller lagrer bare skrogene etter å ha fjernet det indre skallet og nøttekjøttet for å spise. Omtrent 2 liter helmuttere er nok til å fargestille et pund stoff, selv om flere vil fargere en mørkere nyanse. Bruk mutrene umiddelbart, eller lagre dem i dekkede skuffer og la skrogene bli mørke og myke.

2.

Sett nøtter eller skrog i en stor emalje eller rustfritt stålpotte, Fyll potten med vann og la den smelte på ovnen i en time. Bruk gummihansker og et forkle når du håndterer væsken, siden det vil flekke. Hvis ikke, vil alle nøtter passe inn i potten på en gang, koker den første batchen og la ut mutrene, kaste dem og forlate det brune vannet i gryten. Legg til flere nøtter og mer vann om nødvendig, og kok igjen i en time. Gjenta til du har sultet alle nøtter.

Skru ut mutrene, kasser dem og spen den mørke væsken gjennom osteklaten for å fjerne biter av skrog eller annet rusk. Bruk den resulterende fargestoffstyrken eller, spesielt hvis du har smakt flere mengder nøtter, fortynn den med like mye vann eller mer, avhengig av hvor lys eller mørk du vil fargestoffet ditt. Bytt potten som inneholder fargestoffet på komfyren, og ta det igjen til en simmer igjen.

4.

Klipp et lite skrap av stoffet du vil fargestille, for å teste fargen. Sett det i fargepannen og la det simre i en halv time, fjern den og skyll den grundig i klart vann. Tørk det, siden fargen kan virke mørkere når den er våt. Øk hastigheten med tørketrommel eller tørketrommel. Hvis du vil at fargen mørkere, planlegger å legge stoffet i fargen lenger, selv om det ikke blir mye mørkere med mindre du legger til mer fargestoff ekstraheret fra flere nøtter. Hvis du vil at den endelige fargen skal være lettere, fortynne fargestoffet mer eller ta stoffet ut tidligere.

5.

Våt stoffet du vil fargelegge, vri det ut og senk det i farvestoffet. Rør det og vri det med en pinne eller stor treskje, slik at fargestoffet sukker alle deler av det. rør stoffet regelmessig i en halv time eller hvor lenge du har bestemt deg for å fargestille den.

6.

Fjern stoffet og skyll det til skyllvannet løper klart. Hold det tørt.

Tips og advarsler

 • Bruk en pott som er stor nok til at stoffet kan bevege seg fritt når du rører det slik at Fargestoffet når alle områder jevnt.
 • Vask stoffet som skal farget på forhånd, selv om det er nytt, å fjerne eventuelle kjemikalier eller liming igjen fra produksjonsprosessen. Hvis du farger brukt stoff, vask det med et sterkt vaskemiddel for å fjerne fett eller kroppsoljer slik at det vil absorbere fargestoffet jevnt.
 • Bruk gummihansker og et forkle og beskytt huden og klærne fra nøtter og fargestoff, siden de vil flekke! Varm fargepoten i et ventilert område.
 • Pionerer og landsmenn har brukt svarte valnøtter til å fargestoff i århundrer. Sorte valnøttskrog gjør ull og silke stoff til middels til mørk brun. Bomull og sengetøy blir vanligvis en gråaktig eller brunaktig nyanse som ikke er så mørk. Resultatene på syntetiske fibre kan være uforutsigbare.

  Engelsk valnøtter og butternøtter gjør en lignende fargestoff, selv om det kanskje ikke er så mørkt . I motsetning til de fleste naturlige fargestoffer trenger ikke valnøtter en mordant (et separat kjemisk bad) for å hindre at faren deres fades.

  ----------------------------------
  Forholde Artikkelen:
  ----------------------------------