Stilling: ovs0

Hvordan lage en flip bok på datamaskinen

 

1.

Tegn det første bildet for din flipp bok i en grafikkredigeringsprogramvare. For eksempel kan du tegne en gutt som står stille. Lagre det på et sted du vil huske med et navn som viser at det er den første siden av din flippebok, for eksempel 'Flip book 1'.

2.

Endre først bilde litt. For eksempel kan du flytte gutens arm fra det første bildet som om han løftet det for å bølge. Lagre dette andre bildet på samme sted hvor du lagret den første, ved hjelp av et annet navn, for eksempel 'Flipbook 2', for å indikere at det er den andre siden av flippboken.

3.

Gjenta prosessen til du har nok bilder til flippboken din. Du bør opprette minst 25 forskjellige bilder av samme størrelse.

4.

Start et tekstbehandlingsprogram og opprett et nytt dokument.

5.

Lag et bord med en solid ramme i dokumentet. Tabellen skal ha to kolonner og halvparten så mange rader som du har bilder.

6.

Sett inn ett bilde i hver tabellcelle, tilpass dem til høyre for cellen. Det kan hende du må endre størrelsen på bildene slik at alle tabellceller er like store. Lagre dokumentet slik at du kan lage flere kopier av blokken i fremtiden.

7.

Skriv ut dokumentet.

8.

Klipp utskriftene i flippsider med saks ved å kutte langs de svarte kantene.

9.

Ordne flippboksidene slik at de er i riktig rekkefølge og stift eller lim dem sammen.

Tips og advarsler

  • Hvis bildene dine er veldig store, kan du lage bordet i trinn 5 med bare en kolonne og så mange rader som du har bilder. Mindre bilder vil gjøre mindre sider, og vil gjøre flippboken lettere å bruke.
  • Skriv ut mer enn én kopi av dokumentet hvis du vil lage flere, identiske flippebøker.
  • En flip-bok er en liten historiebok med tegning på hver side. Når du blar raskt på sidene, synes tegningene å bevege seg. Du kan tegne enkle flippebøker for hånd, men hvis du har tilgang til en datamaskin og vet hvordan du bruker grafikkredigeringsprogramvare, kan du lage mer komplekse flippebøker ved hjelp av datamaskingenererte bilder, bilder eller til og med stillbilder fra favorittfilmen din.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------