Stilling: ovs0

Hvordan lage en Oragami Fortune Teller

 

1.

Legg papiret rett ned på en flat overflate med en side parallelt med deg. Merk hvert hjørne med en blyant. Skriv 'A' i øverste venstre hjørne, 'B' i nedre venstre hjørne, 'C' nederst til høyre og 'D' øverst til høyre.

2.

Bring hjørne 'B' opp til møte hjørnet 'D.' Kryss sammen med 'A' til 'C' foldelinjen og åpne. Ta hjørnet 'C' opp til hjørnet 'A.' Kryss langs 'B' til 'D' foldelinjen. Åpne og skriv 'X' på stedet der de to brede linjene krysser. 'X' er midten av papirfeltet.

3.

Ta hvert hjørne til midten 'X' og legg en fold slik at papiret er flatt. Slett bokstaver. Vend figuren over så foldene vender nedover på den flate overflaten.

4.

Brett hvert nytt hjørne, laget av det første settet av folder, slik at alle fire møtes midt i Figuren uten overlapping.

5.

Finn midtpunktet eller midten av hver side av det aktuelle torget. Vik figuren halvveis langs en linje mellom midtpunktet på to motsatte sider. Gjør torget i et rektangel. Åpne og gjenta med de andre to motsatte sidene. Åpne andre fold.

6.

Vend figuren over, slik at de enkelte tykkelsefoldene vender opp. Åpne hver klaff litt ved å sette inn tommelen og indeksfingrene, ett siffer i hver kvadrant, slik at du kan åpne og lukke fortune-telleren.

Legg fortune-telleren Platt igjen, enfoldig side opp. Skriv navnet på en annen farge på hver av de fire foldetykkene med en tykkelse. Vend om.

Skriv et tall på hver av de to trekantformede områdene av de indre klaffene, og ende opp med åtte tall. Åpne hver klaff ved å løfte hjørnet tidligere foldet til midten. Skriv en formue på innsiden av hver trekant, som svarer til hvert tall. Legg igjen flappene når du er ferdig.

Tips og advarsler

 • Lag et rektangulært papir i en firkant ved å ta med en kort sides kant for å møte kanten av en tilstøtende langside. Klipp ut overflødig del av arket som er igjen som et enkelt lag over den doble delen.
 • Bruk lyst, ikke-linjert papir, slik at folderne er tydelige.
 • Skape felle linjer med miniatyrbildet eller håndtaket på en middels kniv for å gjøre dem skarpe.
 • Dekorer de fargemerkede delene. For eksempel tegne og farg et eple for 'Rød'.
 • Ikke bruk et papir som er for tykt til å lage skarpe folder.
 • Ikke sett en kappe fast til du er sikker på at du har brettet den riktig.
 • Skriv veiledningsbokstavene lett slik at de kan slettes helt.
 • Origami betyr papirfolding på japansk. Bruk denne gamle teknikken til å lage et fortune-telling verktøy uten papir. Noen barn kan nyte å spille fortune-teller ved å åpne og lukke figuren i alternative retninger mens de staver ut farger og telle tall for å velge sin formue. Den kan også brukes som godteri eller papirclips. Få tillit til dine papirfoldende ferdigheter med dette leketøyet før du går videre til mer kompliserte origami-figurer.

  ----------------------------------
  Forholde Artikkelen:
  ----------------------------------