Stilling: ovs0

Hvordan lage egyptiske canopic krukker

 

1.

Bruk rene runde beholdere som grunnen av glassene. Tomme iskrembeholdere fungerer godt, så vel som noen form for rund plastbeholder. Pass på at de er høye nok til å ligne formen på canopic krukker og gi barna rom til å dekorere basen. Hver beholder trenger et stabilt deksel som passer, for å støtte leirskulpturen på toppen.

2. Gi alle en beholder og en knyttemasse av løvstørrelse. Pass på at hvert barn har en ide om hvilken figur de ønsker å skape og noen eksempler på bilder hvis de vil ha dem. Det er ikke nødvendig at alle holder seg til eksakte egyptiske figurer, så lenge ungene vet hva krukkene så ut i det siste, og hvor deres figur skal plasseres. Hvis du gjør prosjektet alene, skisser du ut av en rask ide om figuren du vil gjøre for å visualisere det endelige produktet.

3.

Lag den generelle formen for en hodet, og arbeid gradvis mot ører og øyne, så andre ansiktsdetaljer. Skulpt figuren på toppen, eller følg skulpturprosessen hvis prosjektet er ferdig i en klasse. Glatt ned kantene på leirefiguren og kontroller at den er fast rotfestet til lokket. Leiret må sitte og lufttørke i minst 24 timer etterpå, så det kan males med noen form for maling. Håndverkmaling har lyse farger som fungerer godt på leire.

4.

La leire tørke uforstyrret. Etter at det er solidt, kan det males i de lyse farger egypterne kunne ha brukt. Lapis blå var veldig populær, som var lyse kanariefult, oransje, støvete røde og sandbrune toner. Ofte hadde dyrene og menneskene på gudene og gudinnene stripete kluter og hodeplagg.

5.

Dekorer legene eller basene av glassene ved å male dem eller pakke dem med konstruksjon papir og trimme kantene. Tape eller lim konstruksjonspapiret til beholderens kropp. Da kan barna markere det med hieroglyfer, maling og enda mer leire hvis de liker, men da må det tørke igjen. Gruene hadde ofte hieroglyffer skulpturert på sine grunner.

Tips og advarsler

  • Et annet alternativ i stedet for leire er å bruke papir-m u0026 # xE2; ch u0026 # xE9; å skape hodene. Form basisfigurene med aluminiumsfolie, fest det til lokkene, og bruk lim og avisstrimler til å skape detaljene.
  • Ikke maler papir-m u0026 # xE2; ch u0026 # xE9; direkte med vannbaserte maling. Det må først belegges med en emulsjon, ellers vil vann føre til at pastaen kjører.
  • Hvis du arbeider med barn, må du først lese alle produktetiketter og sørge for at det ikke er fare hvis noen inntar noe ved et uhell.
  • I løpet av mummifiseringsprosessen fjernet egypterne de avdøde personens organer og lagret dem i canopic krukker. Potene ble deretter lagret i en spesiell bryst og plassert sammen med mummien i graven. Gruene ble dekorert med fire guddommer med dyr eller menneskelige hodene, gudens horus, og inneholdt leveren, tarmene, magen og lungene. Ægypterne forlot hjertet i kroppen, og trodde det ville bli veid etter døden for å dømme personens synder. Å lage canopic krukker er en praktisk måte å lære barn, spesielt fra fem til ti år, om livet i det gamle Egypt med en underholdende oppgave.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------