Stilling: ovs0

Hvordan bygge en musefeltbil uten gummibånd

 

1.

Fest øyekrokene til grunnen av musefeltet, ca. 1 cm fra hver av de fire hjørnene. Juster krokene slik at stengene kan glide gjennom dem.

2.

Pass på at de sylindriske stengene - akslene - passer inn gjennom øyekrokene med nok plass til å snu. Skyv en aksel gjennom øyekrokene på baksiden av bilen og en aksel gjennom øyekrokene på forsiden av bilen. Sørg for at for- og bakakselene er parallelle.

3.

Skru skiverne på akslene og skyv dem mot øyekrokene. Ikke legg dem i skyggen mot øyekroken fordi du må tillate plass for akselen å bevege seg.

4.

Lim hvert hjul godt på akslene i nærheten av Gummihjulene er best for traction, men nesten alle slags hjul vil gjøre. Gamle CDer gjør et prangende og billig hjul til din musefellebil.

5.

Slå den ene enden av strengen til midten av moustrapens 'kjeve'. Lim denne enden på plass for å hindre glidning.

6.

Lås musefeltet ned. Ta den løse enden av strengen og vind den rundt drivakslen. Slip fellen og se bilens hastighet.

Tips og advarsler

  • Hvis barna er involvert i dette prosjektet, må du sørge for at de er ekstra forsiktige med musefelt selv.
  • Hobbyister fra små barn til studenter til fullvoksne voksne har bygd musefeltbiler i flere tiår. Enten du lager en helt utjevnet musebil for en konkurranse, eller bare vil ta et par minutter å lage et morsomt leketøy med barna, vil konstruksjonen av en grunnleggende modellmusfeltbil hjelpe deg. Du kan alltid legge til flere bjeller og fløyter senere.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------