Stilling: ovs0

Hvordan bygge en murstein som bruker brann som varmekilde

 

1.

Legg en 3-fots firkant med murstein på bakken, for ovnen i ovnen. Sørg for at området er flatt, uten vegetasjon og i en avstand på minst 15 meter fra noen bygninger.

2.

Bygg veggene i ovnen ved å legge murstein på toppen av den andre, til en 3-fots kubikk murstein boks er dannet. Legg ut et vindu på rundt 3 murstein fra toppen av den ene siden av ovnsvegget for en gjennomtrekksventil.

3.

Fyll bunnen av ovnen med rundt 5 tommer av sagflis og legg keramikkstykkene i sagsmagen. Stryk kobbersulfidet over potten hvis ønskelig --- dette er rent estetisk, da kobbersulfid bidrar til å skape forskjellige fargemønstre på keramikk.

4. Skru avis og plasser det i et lag på toppen av keramikket, fyll deretter resten av ovnen med brensel, vær forsiktig så du ikke forstyrrer muruggen.

5.

Slå på brannen når ovnen er full, og sørger for at den fanger helt ned. Legg til mer tre når brannen brenner ned til en god flammende brann er oppnådd.

6.

Dekker toppen av ovnen med bølgepappet, veier det ned med noen murstein på sidene av toppen.

7.

La ovnen brenne i rundt 12 timer, eller til den brenner seg ut. Plasser bare ovnen når brannen er helt ut og har avkjølt tilstrekkelig.

Tips og advarsler

  • Plasser organisk materiale som blader, fruktskall eller annet metall oksider og sulfider rundt pottene bidrar til å skape forskjellige mønstre og farger på de fyrte keramikkbitene.
  • Kilner når svært høye temperaturer (i gjennomsnitt 1500 grader F), slik at kjæledyr, barn og ubesvarte personer er godt borte fra ovner som de brenner.
  • Sjekk om ovner er tillatt i jurisdiksjonen din før du bygger en.
  • En trebrann har vært den viktigste varmekilden til ovner i tusenvis av år. De mest primitive ovner var bare en grop i bakken med en brann bygget på toppen, men ved hjelp av murstein bidrar til å isolere ovnen og oppnå høyere brenntemperaturer. Brickovner er laget i hundrevis av forskjellige konstruksjoner, noen svært komplekse, men en enkel, mørtelfri murugn med trebrann er lett å konstruere.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------