Stilling: ovs0

Hvordan bygge en brensel ovn

 

1.

Grav et hull i bakken, fire fot dyp og minst tre meter bredt, eller større avhengig av mengden av keramikkstykker som skal avfyres. Gruven skal være på et sted som ligger i avstand fra bygninger eller vegetasjon. Legg mursteinen oppreist på kanten av kassen.

Fyll bunnen av gropen med rundt tre centimeter av sagflis, legg deretter keramikkstykkene på toppen av savsmuld

3. Pakk keramikkbrikkene inn med baller av krøllet avis og plasser avisballer på toppen av dem, for å dempe dem fra brensens vekt.

/p>

4.

Legg brennet inn i gropen, pakk den inn til den når toppen. Sett brennet av.

La brannen fange helt ned og vent på at den skal komprimere litt før du legger til mer brensel øverst. Gjør dette tre eller fire ganger.

6. Trekk bølgepappet over toppen av gropen når brannen går bra. Legg den ene siden av strykejernet på mursteinen --- dette gir et gjennomgående trekk for å holde brannen i gang.

La brannen brenne ut og kjøle ned før du fjerner keramikkstykkene. Dette kan ta opptil 12 timer.

Tips og advarsler

  • Overvåk alltid barn og kjæledyr rundt en pit vedovn - temperaturen på brannen kan nå 1.600 grader Fahrenheit - så stor forsiktighet er nødvendig.
  • Sørg for at ditt lokale råd eller myndighet tillater utendørs ovner i ditt område.
  • Kiln-bygningen er gjort på mange forskjellige måter. Oven i tusen år av menneskehetens historie med keramikk har ovnen alltid hatt en sentral rolle. Fra begynnelsen av ovnen til bygningshistorien helt opp til den siste tiden, har brensel vært den viktigste kilden til drivstoff for ovn --- det er bare med ankomsten av elektrisitet og utnyttelse av naturgass som brennstoffene har spredt. Den enkleste og eldste formen av brenselovnen er pitovnen, som er relativt enkel å konstruere, selv om det kan ta en god del å grave.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------