Stilling: ovs0

Hvordan bygge Balsa modellfly

 

1.

Se etter modellplanblåkopi eller en mal online (se Referanser). Skriv ut malen og kutt ut alle stykkene ved hjelp av et saks.

2.

Lim inn malstykkene på et ark med balsa-tre, omtrent samme størrelse som et ark med papir, ca 8 inches bred og 11 inches lang. Bruk en limpinne eller flerbrukslim for å lime inn malstykkene.

3.

Klipp ut balsa-treet i form av malestykker. Bruk et presisjonskniv til å kutte balsa-treet.

4.

Fest de forskjellige delene av balsa-treutskæringene ved hjelp av flerbrukslim. Legg lim på fliken i finspissen og fest finspissen til den ene enden av det lange styrekroppen. Legg lim på den ene siden av det korte skjæringsstykket og fest det til den motsatte enden av det lange skjæringsstykket. Sett lim på midten av en side av vingestykket og fest den til den øverste kanten av skroget. Tillat tid for limet å tørke.

5.

Legg overflaten av modellen forsiktig med sandpapir.

Å bygge modellfly fra balsa-tre kan være så enkelt eller så komplisert som du vil, avhengig av detaljnivået du vil at modellen din skal ha. For nybegynnere, er det bedre å begynne å bare bygge enkle modeller for å få øve med å jobbe med balsa tre. Den mer avanserte hobbyisten vil være mer kreativ.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------