Stilling: ovs0

Hvordan blokkere Panama Hats

 

1.

Damp hatten med en våt svamp. Finn den nøyaktige fronten eller baksiden av hatten. Se etter sømmen i svettebåndet for å finne ryggen, eller du kan finne et merke inne som indikerer forside eller bakside.

2.

Trekk kronen på hatten ned på en lueblokk av den størrelsen og formen du vil ha. Juster den eksakte fronten eller baksiden med fronten eller baksiden av blokken. Hvis du ikke har en trehattblokk, kan du lage en midlertidig ved å starte med en form som er nær høyre, for eksempel en opp-ned-pott, og fylle den ut til den størrelse og form du trenger med lag

3.

Vri blokkene opp ned og stikk den over en dampkilde, for eksempel en åpen panne med varmt vann. Kontroller hatten hvert par minutter som det myker og glatt det mot blokken, trykk det ned slik at det tar form av blokken uten rynker. Når den er formet mot blokken, fjern den fra dampen og sett den oppreist.

4.

Damp en klut, vri den ut og legg den over hatten. Stryke hatten med et strykejern med lav temperatur slik at du ikke brenner fibrene. Fjern den fuktige kluten og gni hatten for å polere den med et stykke osteklær eller papir.

5.

Fjern hatten fra blokken, skru den opp og ned inn i en flens (en ringformet form) som er formet slik du vil ha randen, så øverst på randen hviler mot flensen og hodens krone strekker seg ned gjennom åpningen i midten. Strekk et stykke klut stramt over undersiden av randen (som nå vender oppover), glatt overflaten ned mot flensen, og bind kluten på plass med en ledning rundt den under flensen. Damp kluten med en svamp.

6.

Varm en sandpose og legg den varme posen på toppen av flensen, og press randen mot flensen i femten minutter. Fjern sandpose og klut og la hatten tørke, og fjern deretter den ferdige hatten fra flensen. For å lage en sandpose, sy sammen to stykker klut for å lage en flat pose noen få inches større enn hattenes overflate, og la en liten usynlig seksjon være i bruk for å fylle den. Fyll den med sand så det vil være ca to inches tykt og sy det stengt. Varm posen i en ovn satt til 150 grader. Veskenes varme og vekt danner randen mot flensen.

Panama-hat-produsenter blokkerer hatter som det siste skrittet i å forme dem. Når en lue blir trukket ut av form fra slitasje, gjenoppretter den igjen den opprinnelige formen. For å blokkere luer effektivt i stor skala, må du investere i spesialutstyr. Moderne produsenter bruker hydrauliske presser i stedet for tradisjonelle treblokker og håndforming, men du kan følge den tradisjonelle håndprosessen for å blokkere en lue med hjemmelaget utstyr for å gjøre en engangsreparasjon.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------