Stilling: ovs0

Hvordan Silkscreen DVDer

 

1.

Sett utskriftssilen inn i skjermutskriftsrammen. Moderne trykksilke er faktisk nylon, som du kan kjøpe på en hvilken som helst stoffbutikk. En vanlig silkescreenramme ser ut som en bilderamme. Den er designet for å holde silken strukket ut og rynkefri. Avhengig av rammen, kan du enten sette silken ved å hamre den inn i en spor langs kanten av rammen eller ved å kile den mellom to hengslede paneler på rammen. Uansett hvilken metode rammen bruker, sørg for å strekke silken undervist over den.

2. Legg ned to lag avis på gulvet i et mørkrom eller et vinduløst bad. Plugg inn et nattlys og gjort hansker og et par beskyttelsesbriller. Plasser skjermen, rammen vendt ned, på avisen.

3.

Slå av alle lysene, lagre for svakt nattlys. Hell en linje med fotoemulsjon inn i scoopcoateren. En scoopcoater er et metall- eller plasttrog som brukes til å spre emulsjonen jevnt over overflaten av en skjerm. Emulsjonen i seg selv er lysfølsom, så hold rommet så mørkt som mulig.

4.

Sprøytecoateren frem og tilbake for jevnt å distribuere emulsjonen over bassenget. Trykk leppene på scoopcoateren til undersiden av skjermen, og hold tråget 90 graders vinkel fra silken. I en jevn bevegelse skyver du scoop coater opp over skjermen. Scoopcoateren skal etterlate et tynt, jevnt lag av emulsjon. Gjør dette på siden av skjermen som ikke avslører skjermbildet. For en visuell demonstrasjon, se YouTees YouTube-videoen i referanseseksjonen.

5.

Slå av nattelyset. Lene skjermen mot en vegg i en liten vinkel og ordne en vifte å blåse foran den. La skjermen tørke i tolv timer. Det spiller ingen rolle hvilken vei skjermen vender mot, men vær sikker på at siden med emulsjonen ikke berører noe. Pass på å lukke døren bak deg for å beskytte skjermen mot lys. Når det er tørt, må du fullføre klargjøringen på skjermen innen to dager.

6.

Få ditt design trykt på en klar gjennomsiktighet mens skjermen tørker. gjort i en hvilken som helst trykkeri eller fotokopibutikk. Du trenger et design i svarte linjer på en klar bakgrunn. Ikke bekymre deg hvis du vil at utskriften skal være i en annen farge enn svart. Formålet med denne gjennomsiktigheten er bare å blokkere lys fra påvirker visse deler av fotoemulsjonen på skjermen. Fargen på utskriften avhenger av fargen på blekk du velger ved slutten av prosessen. Du kan gjøre flerfargede utskrifter, men det krever flere skjermer, en for hver farge

7.

Gå tilbake til det mørke rommet når tolv timer har gått og slått på nattlyset. Slå av viften. Legg gjennomsiktigheten over siden av skjermen som har belegge emulsjon på den. Vekt gjennomsiktigheten med et klart akrylark. Legg rammen og akrylplaten på bakken og heng en 150 W lys en fot ab ove det. Slå på lyset og avslør skjermen i 45 minutter.

8.

Fjern akryl og design. Kast en svart klut over skjermen og kjør den til en vask. Hvis det er noen vinduer i nærheten, trekk gardinene. Skyll skjermen under springen for å skylle bort ueksponert emulsjon. Uventet emulsjon er en hvilken som helst emulsjon som ble dekket av designet. Når du vasker den bort, bør designet ditt vises på skjermen. Bruk en veldig mild strøm av vann. Du kan hjelpe skyllingsprosessen sammen ved å forsiktig gni emulsjonssiden av skjermen. La skjermen tørke over natten.

9.

Legg en myk, mikrofiberduk på toppen av avisen. Plasser en DVD, dataside ned, på toppen av dette. Legg skjermen over DVD-en, med emulsjonssiden av skjermen pekende ned.

10.

Hell en linje med silketrykkfarge over bunnen av skjermen. Plasser spissen av en gaffel i den, hold den i en 45 graders vinkel. Skyv sugen over DVDen din. Påfør fast trykk. Gjør dette flere ganger for bedre å sikre at utskriften går gjennom utformingen på skjermen.

11.

Kjør riflet og skjermen opp til vasken og skyll dem av eventuelle overskudd blekk. Når du er ferdig, blir DVDen din tørr.

Selv om mange butikker selger spesielle DVD-utskriftssett, har de vanligvis form av skiveformede klistremerker som du kjører gjennom en hjemmedatamaskinskriver. Sluttresultatet er ikke dårlig, men det er langt fra det profesjonelle utseendet til de fleste kjøpte DVD-er. For et mer unikt utseende, vurder silkscreening designen din på. Selv om skjermprosessen er lang og arbeidskrevende, kan du bruke skjermen igjen og igjen, og selve utskriftsprosessen er veldig rask.

Silkscreens fungerer som stenciler. Når du gni blekk over dem, går blekket gjennom designet på skjermen og på DVDen din. Imidlertid må du først behandle skjermen ved å bruke en lysfølsom fotoemulsjon for å lage design.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------