Stilling: ovs0

Historien om blonder strikking

 

Teknikk

Hull er opprettet når et garn over søm er parret med en reduksjon. Ser man på mønsteret fra høyre til venstre, hvis nedgangen er før garnet over, vil mønsteret skrå til høyre. Hvis nedgangen er etter garnet over, vil mønsteret skråstille til venstre.

Historie

Kniplinger ble populært i den viktorianske tiden da Queen Victoria ble en fan av Shetland strikking, en blonderstrikkeknikk fra Russland. Teknikken begynte å vises i britiske kvinners blader og forårsaket en spike i popularitet. En annen populær type kniplinger kom fra Færøyene. Det færøske sjalet er unikt fordi det er strikket fra bunnen opp i stedet for fra toppen ned, har gussets og skulderstøping. Andre teknikker som kvist, lilje og davær kommer fra Estland.

Typer

Øyeblåsestrikking er en teknikk hvor hullene utgjør en liten del av mønsteret og er delt inn i klynger, for eksempel et blad eller rosettemønster. Faggoting er øyets motsatte; Det består nesten helt av hull, med strikkede masker brukes til å koble hullene til hverandre. Shetlands mønster som fanget Queen Victoria-øyet, er et eksempel på denne typen teknikk.

Materialer brukt

Tidligere strikkevarer var sau og lammull, men med moderne blandinger varierer materialer som brukes til blonder med prosjekt. For bordduker, doilies og lommetørkle, brukes en silketråd med korte, tynne strikkepinner. For lacy gensere og sjaler kan en silkeullblanding brukes i gjennomsnittlig strikkepinner. Hvis prosjektet er stort, for eksempel et eyelethette eller full vikling, kan en stor ull med store strikkepinner brukes.

Blokkering

Når et strikket snøreprosjekt er ferdig, må det blokkeres. Blokkering er prosessen med å 'herde' blonder slik at det holder Eldre blokkeringsmetoder besto av å vaske gjenstanden og bruke små pinner til å feste den til pinnene som ble lagt ut for å matche den tiltenkte form av varen. Nå, takket være ullblandinger, kan blokkering gjøres i flere måter: stykket kan dyppes i varmt vann og formet på en henger (hvis en skjorte eller genser) eller legges flat for tepper på bordduker. Jernblokkering består i å plassere det fuktede elementet mellom to håndklær og plassere et varmt strykejern eller damptrykk på toppen av håndklær, slik at dampen kan forme varen.

Forskjeller mellom kniplinger og hekle

Blonder kan strikkes eller heklet, med hekling er den vanligste metoden. Strikket blonder er ikke så intrikat som heklet blonder, men strikket blonder skaper en strammere vev, så den passer bedre til å lage blonder enn hekle. Blonder strikking er en strikkeform karakterisert ved bevisst hull som er tillatt i strikkede rader på en måte som skaper et mønster. Teknikken kan bruke en rekke garn, selv om de finere garnene eller silketrådene er mest vanlige. Noen anser blonder strikking for å være vanskeligste av strikketeknikker, mens andre føler at det er en mindre versjon av blonder og refererer til det som 'lacy knitting'. Snøre strikke er et håndverk som har eksistert i århundrer og er fortsatt populært blant strikkere som søker en ny utfordring for sine nåler.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------