Stilling: ovs0

Bibelhåndverk og aktiviteter på Abraham

  Abraham av Bibelen var en modig og lydig mann. Da han fortalte at han døde et barn (og til slutt hele nasjonen) på over 100 år, så trodde han det ikke. Ikke bare hadde han det barnet og nasjonen, men han overvunnet også flere hindringer underveis. Lær barna om Abraham med noen pedagogiske aktiviteter.

Abraham og Sarah

I Bibelen snakker Gensis kapittel 11 og 16 om Abraham og hans kone, Sarahs telt. Barn kan skape sitt eget bilde av Abraham og Sarah glir ut av et telt med denne håndverket. På et stykke kartong trekker du en femkantet form med punktet rettet oppover. (Du har en horisontal bunn, vertikale linjer for å tjene som sider og en teltlignende topp peker oppover.) Start midt i den horisontale bunnen, kutt en spalt rett opp, nesten til toppen. Dette tjener som åpningen til teltet, så brett de to 'klaffene' i midtbakken. På et eget stykke papir skal barna trekke Abraham og Sara sammen. Lim teltet til byggepapiret på en måte som gjør det mulig for Abraham og Sara å kikke ut av åpningen, og barna kan lukke 'dørene' etter ønske.

Ofre Diskusjon

Abraham ble kalt av Gud for å ofre sin bare sønn, isak. Han spurte ikke Gud, i stedet, selv om det var sikkert vanskelig, var han villig til å adlyde. Til slutt fortalte Gud ham om ikke å skade sin sønn. Ta hjem dette punktet ved å diskutere ofre med barna dine. Spør dem hva som skjer de kunne absolutt ikke leve uten, slike foreldre, et hus eller deres bibel, og skrive ned dem. Når de hver gang har verbalisert sitt verdsatte element, ring på hvert barn, nevner deres elskede element, og spør dem hvordan de ville føle seg hvis de var fortalte (kanskje til og med av Gud) at de måtte gi opp sitt verdsatte element. Forklar at de ikke hadde tid til å 'tenke' om det; han måtte bare adlyde eller ulydige. Du kan bruke dette som en aktivitet for å lede inn i en diskusjon om Abrahams offer.

Far Abraham

Barn elsker denne sangen fordi det er en actionsang som krever bevegelse og lar dem være dumme. Du vil synge dette reflekset: 'Far Abraham hadde mange sønner. Mange sønner hadde far Abraham, jeg er en av dem, og det er du, så la dere alle prise Herren!' Du gjentar bare koret om og om igjen, og hver gang du legger til noe nytt for dem å riste og vri, ringer du kroppsdelen til å riste hver gang du er ferdig med koret. Først skal de riste sin høyre arm; deretter høyre arm og venstre arm; høyre arm, venstre arm, høyre ben; høyre arm, venstre arm, høyre ben, venstre ben; høyre arm, venstre arm, høyre ben, venstre ben, hake opp; og høyre arm, venstre arm, høyre ben, venstre ben, hake opp, vri. Etter at du har sagt det siste verset og alle kroppsdelene pluss 'sving' -delen, vil du si 'Sett deg ned!' Barnene vil sannsynligvis være svimmel og velkommen dette slutter til sangen.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------