Stilling: ovs0

Tips om å bygge en hjemmelaget kjøttretter

  Røyking av kjøtt ved relativt lave temperaturer er en fin måte å lage mat og legge til smak på kjøttet. Kjøttrøykere kan være dyre å kjøpe ferdige, men vurder at du kan lage dine egne på en rekke måter, hvorav de fleste er ukompliserte og kostnadseffektive. Husk noen få hensyn når du lager din egen kjøttrøyker --- størrelse, brannsikkerhet, røykventiler --- for å sikre et brukbart og kvalitetsresultat.

Brick Smoker

En mursteinrøyker holder i varme godt. Her er det lett å bygge en 'L' -formet røyker med en kortere brannboksdel avregnet og en høyere 'skorstein' hvor kjøttet blir plassert. Begynn med å stable murstein for å danne to parallelle vegger til sidene og en vinkelrett vegg for baksiden Hver vegg skal være to murlengder, lange sitteenden til slutt og ca tre meter høye. Konstruer den fremre brannboksdelen. Plasser to mursteiner for å ende rett foran hver sidevegg. Stakk to lag flere lag av murstein over den første, og derved utvide hver sidevegg i en 'L' -form. Den nederste delen av 'L' på hver side er tre lag høy og to murstein lang. Lukk fronten av denne korte delen ved å plassere to mursteiner til slutt og tre høyt rett foran og vinkelrett på den korte sideveggdelen. Deretter plasserer du en metallstrimmel (et flatt bakkeblad vil gjøre) på toppen av mursteinene som har utvidet sideveggene. Denne delen av røykeren vil fungere som en brannkasse. På toppen av metallet danner frontveggen på jo større 'skorstein' -parti ved å stable lag av murstein ved siden av sidevæggen og parallelt med bakveggen. Sett inn en grillgitter mellom to lag med murstein omtrent 3/4 av veien opp i røykeren for å legge kjøttet på. Tetning toppen med et stykke kryssfiner eller lignende gjenstand. For å bruke røykeren må du bygge en brann i røykerens brannboksdel og delvis dekke toppen av brennkammeret med murstein, og tvinge røyken inne i røykerommet mens du fortsatt tillater oksygen å nå brannen.

Trashcan Smoker

Trashcan-røykere kan fremstilles av en aluminiumsskuff sammen med en kokeplate og et støpejernsbrann. Begynn med å bore og glatte ut et hull på to centimeter opp fra bunnen av søppelkassen. Plasser varmeplaten midt i bunnen av søppelkassen og kjør ledningen gjennom hullet slik at du kan koble den inn. Fortsett opp papirkurven, sett i en grillrist som passer godt inn i den uten å falle bunnen eller tipping over når du holder kjøtt. Bor 2-3 hull i trashcan lokket for å slippe overskudd av røyk. For å bruke røykeren, fyll en støpejernsbrennkasse (eller en støpejernskanne som ikke har et langt håndtak og det er dypt nok til å holde flisene) med flis som har blitt gjennomvåt i vann i omtrent 30 minutter. Legg brennkammeret på kokeplaten, og slå på varmeplaten.

Terrakotta-røyker

Bygg en røyker med en terrakottapotte på samme måte som metallskuffen. Det er litt mer estetisk tiltalende og sannsynligvis mye mindre. Terrakottapotter har allerede hull i bunnsenteret, så det må ikke gis hull. Løft gryten på terrakottapøtene slik at varmeplaten kan passere gjennom midten av hullet. Legg en brannboks med vannbehandlede flis på kokepannen. Pass deretter på en grillgitter i potten. Dekk potten med en annen Terracotta potten er plassert opp ned. Du kan også bruke en terrakottabaseplate som er stor nok til å passe over åpningen, men grunnplaten må ha et hull boret gjennom senteret for røykpassasje.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------