Stilling: ovs0

Slik syr en Rag Doll

 

1.

Skjær mønsteret ut for dukkens kropp, armer og ben. Du kan velge et veldig enkelt mønster eller en mer detaljert. Følg kuttelinjen på alle brikkene.

2.

Fest mønsterstykkene på det materialet du vil bruke til dukkehuset. Muslin er et veldig populært valg for mange dukkeproducenter på grunn av fargen, og fordi det er lett å jobbe med. Alt materiale du velger vil virke.

3.

Klipp langs kanten av dukke mønsteret, slik at en 1/4 tommers søm på alle deler. Mønsterlinjen vil være din sylinje, og kutting 1/4 tommers vekk fra linjen vil bidra til å sikre stingene dine.

4

Vri kroppsdelene innvendig ut med høyre sider mot hverandre. Dette vil tillate at sømsømmene dine ligger på innsiden av dukken.

5.

p> Sy dukkens kroppsdeler sammen, begynner med kroppen. Fortsett med begge armer og ben. Du kan hånd sy symene eller bruke en symaskin. Sy rundt alle brikkene og la en tomme være åpen slik at du kan tømme brikkene.

6.

Vend hvert brikke til høyre. Kontroller stingene dine for å sikre at de er sikre.

7.

Hold den åpne delen av kroppens søm og ting fast. Gjør det samme for både armer og ben.

8.

Sy de åpne sømene lukket og fest av tråden. Bruk en tråd som passer godt til materialet, slik at masker ikke vil vise.

9.

Sy hver arm til kroppen jevnt med dukkenes skulder. Fest bena på bunnen av kroppen.

10.

Personliggjør dukken din med skrapmateriale. Du kan lage en enkel rektangulær kjole og legge til skrapblonder, bånd eller knapper.

Tips og advarsler

  • Du kan male eller sy et ansikt til dukken for å gi det mer karakter. Legg til dukkehår med garn, jute-streng eller hva du måtte ha for hånden.
  • Hvis dukken er for et barn, bruk ikke knapper eller små gjenstander som kan svelges på dukken.
  • Rag dukker har vært en koselig leke for små jenter så langt tilbake som 300 f.Kr., vist av en ragdukke som ble funnet i en jentes grav. Dukken er nå bevart i British Museum. Rag dukker er laget av tre, maisskall og tekstiler. I gamle dager ble de ikke sydd, men holdt sammen med garn eller det som var praktisk, og de fleste dukker hadde ikke ansikter. Mange familier gjorde dukkene til barna sine fordi de ikke hadde penger til å kjøpe leker . I tillegg kan ragdukker tåle små jenters knuser uten å bryte, og dukkene ville ikke gjøre lyd hvis de gikk ned i kirken eller skolen. Det er interessant nok at ragdukker fortsatt er blant de mest elskede dukker av små barn. Du kan lage din egen dukke i løpet av få minutter, og du kan gi den en personlighet utelukkende designet av deg.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------