Stilling: ovs0

Slik sy en lommetørkle

 

1.

Vask materialet uten tøymykner for å preshrink det.

2.

Strykejern og stivelse materialet for brukervennlighet.

3.

Lag en pappemaler i den størrelsen du trenger: små prosjekter, 7 tommer; dame s hankies, 9 inches, og menns hankies, 13 inches. Mål riktig størrelse og tegne en linje for alle fire sider av malen. Mål deretter 1/2 tommer i den linjen og trekk sømlinjen på alle fire sider. Klipp ut malen fra pappa og kutt deretter ut midten av malen. Du bør ha en mal som er 1/2-tommers bred på alle fire sider.

4.

Legg malen på feil side av stoffet, og ved å sy i kritt, trekk både kappelinjen og sømmen.

5.

Klipp stoffet med en roterende kutter eller rett syssaks. Ikke bruk rosa saks.

6.

Plasser materialet slik at den riktige siden vender mot deg. Brett kanten over 1/4-tommers og rull den så i ytterligere 1/4-tommers til sømmen. Dette vil skjule kutskanten av materialet mens du gir en attraktiv 1/4-tommers rullet kappe. Klem hodet på plass.

7.

Miter hjørnene hvor hjørnene møtes. Dette betyr å skape en diagonal søm som peker mot hver kant av lommetørkleet. Det eliminerer den ekstra løsningen hvor sømmen normalt ville overlappe.

8.

Sy på sømmen og fjern tappene. Den ferdige størrelsen på lommetørkleet vil være 6 tommer for et lite prosjekt, 8 tommer for en kvinnes hankie og 12 tommer for en mans lommetørkle.

9.

Vedlegg hvilken som helst kant som du liker, som blonder eller hekle, ved å sy langs samme søm linje. Bruk tråden i samme farge som kanten for et blendt utseende eller velg en kontrastfarge for ekstra interesse.

10.

Pynt lommetørken din om ønskelig ved å brodere opprinnelig eller kanskje et blomstermotiv. Enten overfør designen med et varmt jern (ingen damp) eller følg diagrammet ditt. Legg hanken i en broderihøvel slik at stoffet er stramt, men ikke strukket.

Tips og advarsler

  • En tom kornboks kan resirkuleres som en mal .
  • Et lommetørkle har mange andre bruksområder enn for nysing. Dekorér dine håndlagde lommetørklær med broderi og blonderkant. Bruk hankies til å lage fargerike sommer kjoler, vesker, skjerf, dyner, vegghengder, bord løpere og baby bonnets. Lommetørklær er laget av tynt linne når de brukes til nesen, og kvalitet bomullst stoff (kalt quilting bomull) når de brukes til klær og hjemmeinnredning. Alle disse prosjektene starter imidlertid med å lære å sy et lommetørkle.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------