Stilling: ovs0

Meksikansk Sølv Håndverk

  Da de spanske conquistadors erobret aztekerne på 1500-tallet, oppdaget de et vell av metallminer i den sentrale delen av Mexico. Faktisk, Taxco, Mexico, som ligger rundt 100 miles sørvest for Mexico City, regnes som sølv hovedstaden i Mexico. Mexico var en av verdens sølvprodusenter mellom 1600- og 1800-årene, ifølge Floramex, og sølvtradisjonene lever videre i meksikansk håndverk.

Smykker

Spanjene lærte de indfødte meksikanske indianerne hvordan de skulle gruves og arbeidet med sølv mange århundrer siden. Denne instruksjonen resulterte i en veldig unik stil av meksikanske smykker som kombinerer dristige, dramatiske effekter med intrikate detaljer, i henhold til Durango Silver Company. Sølvmeksikanske smykker har mange egenskaper. har sin opprinnelse i 1920-tallet for å imøtekomme turistmarkedet. Mange meksikanske sølv smykker håndverk har innspill av naturstein, for eksempel turkis, jade og rav. Andre typer sølv smykker håndverk har pre-spansk design som aztec eller maya kalendere. Det meksikanske symbolet, som består av en ørne og en slange. Sølv smykker har form av halskjeder, anheng, øredobber, ringer og armbånd.

Hjemmeinnredning

Taxco har en nnual sølv festival som bringer besøkende og leverandører sammen for å selge alle typer sølv håndverk. Noen av de mest populære elementene er hjemmedekorasjoner med en meksikansk stil, for eksempel små sølv smykker bokser med håndlagde mønstre og dekorative dyr figurer laget av sølv. Mange av disse typer håndverk har også naturlig stein og glassperler. Andre typer husdekorasjoner laget av sølv inkluderer elementer som henger på veggene, som sølvkekoser, sol og måner. Noen kjøper hengende stjerne lanterner laget av sølv og tinn. Disse hengende dekorasjonene har også speilvendte sider, utklipp og juveler.

Religiøst håndverk

De fleste mexikanere er av katolsk tro, og religion spiller en stor rolle i livet. Mange sølvmeksikanske håndverk har et religiøst tema. Håndverkere lager små figurer av fremtredende hellige, eller santoer, som jomfru Maria og St. Francis. Andre gjør crucifix håndverk fra sølv. Mange kors som henger på vegger, er også laget av sølv.

Bordsutstyr

Meksikanske håndverkere bruker sølv i mange typer serviseprodukter, for eksempel formelle tallerkener, tallerkener, kopper og koppfelger samt spisestue og serveringsredskaper. Disse brikkene er vanligvis dekorative i naturen.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------