Stilling: ovs0

Kjennetegn på papp

  Papp, også kjent som maskinfiltbrett, bølgepappfibrebrett eller brunt håndverkpapir, er et papirprodukt laget av plantefiber eller cellulose. Det ble oppfunnet i 1871 av Albert Jones og ble mye brukt til frakt og pakking i tidlig tjuehundre århundre. På grunn av kartongens struktur har den mange nyttige egenskaper som vanlig papir ikke gjør. Dette gjør det mulig å ha flere bruksområder enn bare frakt, som isolasjon, gulvunderlag, beskyttende emballasje, møbler og til og med arkitektur.

Kartongproduksjon

Kraftpapirpapir er produsert ved å ta plantefibre og slipe dem i en masse, legge til vann og deretter klemme vannet ut som det er flatt i et tynt lag. Denne typen håndflatepapir er sterkere og mer holdbar enn normalt Korn- og matvarebeholdere er laget av håndkartongpapir.

Bølgepapp er produsert av tre lag med håndkartong. Det er to lag brukt som en liner på utsiden av materialet, med en bølgepapp i midten. Dette er bare et annet ark med håndkartong, brettet inn i små buer mellom de to linene. Dette bølgepapp er det som gir pappa mye av sine positive isolerende egenskaper.

Fordeler med papp

Den positive positive egenskapen til papp er dens styrke og allsidighet. Ikke bare er papirarket sterkere enn det meste papiret, den korrugerte innsiden av papp bruker et enkelt arkitektonisk knep for ekstra styrke: buen. Brettene på innsiden av pappen fordeler vekt og trykk til ytterlinene for ekstra stivhet og styrke. Omvendt kan papp også bøye og gi en pute. Som alle papirene, kan den klippes og bøyes for å tilpasse den, og brettene på innsiden kan skifte for å ta opp mindre plass. Den er sterk nok til å holde en tung last uten å bryte eller rive; men likevel mykt nok til å holde fruktproduksjon fra gårder til markeder uten å blåse dem. Disse egenskapene gjør papp til et ideelt emballasjemateriale.

Kartong er ekstremt billig, på grunn av den store tilgjengeligheten av plantefiber. Produksjon av papp er rask, med minimal prosess på en helt automatisert samlebånd. Kartong sparer også penger og miljøet fordi det enkelt blir resirkulert og nesten utelukkende laget av resirkulerte materialer.

En annen positiv egenskap, selv om den er utilsiktet av oppfinneren, er isolasjon. Kartong kan isolere mot lyd, temperatur og vibrasjoner. Den bølgede innsiden av kartong rister med bevegelsesvibrasjon, og dermed støtter og beskytter ting lagret i den. Støy er en annen type vibrasjon, og bølgepapp fungerer for lydisolering av et rom, det er billig og effektivt. Pappens temperaturisolerende egenskaper skyldes varme eller mangel på det, som er fanget mellom luftboblene i bølgepappveggene, laget av det brettede papiret. Dette reduserer varmenes overføring mellom innsiden og utsiden.

Negative Properties

Kartong deler mange av de samme negative egenskapene som andre papirprodukter. Disse inkluderer brennbarhet, sårbarhet mot vann og en rask nedbrytningsgrad. Plantfibre eller cellulose, fyll på papp og cellulose er et sukker, som alle sukkerarter, vil det brenne og oppløses i vann lett. Noen typer sopp, insekter som termitter og bakterier forbruker cellulose. På grunn av dette kan kartongen forfalle hvis det holdes for lenge i oppbevaring. Alle disse negative problemene er elimineres eller reduseres ved å belegge pappa med forskjellige kjemikalier.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------