Stilling: ovs0

Informasjon om keramisk glass

 

Historikk

De tidligste pottene kjente til rundt 10.000 B.C. Disse tidligste potter var keramikk og hadde ingen glasur på dem. Egypterne var de første som produserte keramikk med glasur rundt 5000 B.C. Kineserne begynte å utvikle høytemperatur keramikk rundt 1400 B.C. og ved 700 B.C. de hadde skapt en glasur. Moderne teknikker ble introdusert av Michael Cardew i løpet av 1960-tallet.

Typer

Det finnes tre grunnleggende typer keramiske glasurer: ugjennomsiktig, matt og gjennomsiktig. Ugjennomsiktig glasur kan dekke fargen på stykket som den påføres, men hvis mengden glasur som er påført stykket, er liten nok, vil noe av keramikkets kvalitet vise seg. Matglasser består av krystaller som dannes i glasset, og gir en mindre glanset finish. Gjennomsiktige glasur er klart glass som noen ganger har en liten mengde farge tilsatt til å gi brikken en gjennomsiktig farge.

Ulastede flekker

Alle keramiske biter har uglade flekker. Disse flekkene kan være store eller små, avhengig av brikkets kvalitet. Bunnen, eller foten av potten, blir vanligvis etterlatt ublauket fordi den kommer i kontakt med ovnen, og hvis den var glasert, ville glasyren holde seg til ovnshylle. Dyrt keramikk sitter på stativ med bare punkter som berører stykket mens de blir sparket, så de har mindre uglade flekker, men de kan sees eller føles.

urenheter

Det kan være forskjellige former for urenheter i keramiske glasurer . Ulastede flekker, bortsett fra de som er beregnet på bunnen av brikken, kan være et resultat av gassbobler eller feil glass. Crazing er en annen form for urenhet og er preget av små sprekker i glasset. Mange ting kan forårsake crazing, inkludert en annen ekspansjonshastighet mellom glasur og keramikk mens du skyter og ingrediensene i glasuret. Specks er jern eller annet materiale i leiren og kan dukke opp etter at glasuret har blitt avfyrt.

Overvejelser

Det er noen få hensyn når glaskeramikk brukes rundt mat og drikke. Keramikk med uglade flekker, bortsett fra de på bunnen av brikken, bør ikke unngås fordi flekker eller sprekker kan bære bakterier og gjøre plassen vanskelig å rengjøre. Noen glasur er laget av bly eller annet giftig materiale, for eksempel kadmium, og bør unngås for bruk rundt mat. Keramikk er laget av ikke-metalliske, uorganiske materialer og dannes ved bruk av varme. De vanligste former for keramikk er laget av leire; fin ler brukes i porselen, mens ubehandlet leire brukes i steintøy. Gartner er avfyrt ved lave temperaturer. Enhver type keramikk kan dekkes i en glasur. En glasur er en væske som tetter, farger og glatter overflaten av keramikken etter at den er avfyrt.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------