Stilling: ovs0

Hvordan smykker gullsmedringene?

 

Betydning

Ringer som er for store eller for små til eierens finger kan dimensjoneres, noe som betyr justering av diameteren til ringen.

Forstørr ned

En ring som er for stor er dimensjonert ved å kutte ringen og fjerne noe av metallet. Når diameteren til ringen stemmer overens med ønsket ringstørrelse, blir metallet loddet eller sveiset sammen, deretter polert til en finish.

Størrelsesoppløsning

Ringer som bare er litt for stramme, kan strekkes, men større endringer i større størrelse krever kutte på skaftet. Nytt materiale legges deretter til for å forstørre ringen og loddet eller sveises til originalen.

Overveielser

Drastisk å endre størrelsen på en ring kan påvirke strukturen og stabiliteten til fokale edelstener, samt inskripsjoner og graveringer. Ta kontakt med gullsmeden din for å avgjøre om ringen du har kan bli dimensjonert uten å påvirke resten av ringen.

I tillegg er det vanskelig å endre størrelsen på enkelte materialer, som titan.

Tidsramme og prising

En grunnleggende ringstørrelse bør ikke ta mer enn en time med en profesjonell juvelerens tid. Kostnaden vil avhenge av arbeidstiden, materialet som brukes, vanskeligheten av størrelsen, og om ringen blir dimensjonert opp eller ned. Forstørre en ring (størrelse opp) krever tillegg av nytt materiale, og vil derfor være dyrere enn bare å fjerne materiale. Hvis smykkeskrin er overfylt med for store eller for små ringer, ta dem til en gullsmeder for å bli omformet og begynn å bruke dem igjen. Profesjonelle gullsmedere arbeider med mange typer metaller og har de riktige verktøyene for å forvandle din ubøyelige eller ubehagelige ring til et smykke du kan bruke med selvtillit. Lær det grunnleggende om ringstørrelsen for å bedre forstå prosessen din gullsmed vil ta for å få størrelsen på ringen din.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------