Stilling: ovs0

Hvordan lager jeg et hjemmelaget remskive system med en mekanisk fordel av 10?

 

1.

Skyv fem av remskiven på hver aksel. De bør kunne fritt rotere uavhengig av hverandre.

2.

Slå en av akslene til den avstengte bjelken eller annen støtte ved hjelp av to av de ti fotlengder av tau. Fest en lengde tau rundt hver ende av akselen og rundt en del av strålen. Du kan bruke andre måter å feste akselen på strålen på, men det er viktig at hjulskivene fortsatt kan vende seg, og hele enheten er sikker og vil ikke falle ned under vekt.

3. Tie de andre akslene til vekten ved hjelp av de resterende to ti fotlengder av tau. Igjen kan metodene variere avhengig av vektens form, men det viktigste er at remskiven kan vende og vekten er sikkert festet til akselen.

Slå den ene enden av 100 fots lengden på tauet til den opphengte bjelken eller annen støtte. Slip den ved siden av akselen, så

5.

Orienter vekten under støttebjelken slik at de to akslene er parallelle med hverandre.

p> 6. Stram tauet gjennom det første av hjulhjulene festet til vekten (den som er nærmest tauet), og deretter opp gjennom det første av hjulhjulene festet til støtten (den ene ved siden av hvor tauet er bundet).

7.

C ta av for å snore tauet gjennom remskiven, gå fra vekt for å støtte vekselvis, suksessivt nedover linjen fra de to hjulene du begynte med i trinn fem. På slutten skal den løse enden av tauet komme fra det siste av de fem hjulene på støtten.

8.

Trekk den løse enden av tauet for å løfte vekten med en mekanisk fordel på ti.

Tips og advarsler

  • Du kan bruke andre metoder for å feste remskiven til vekten og til støtten på topp. Metoden som er gitt her, er bare en mulighet.
  • Hvis du løfter en tung vekt, er det viktig at akselenes festning til vekt og støtte er sikker og ikke i fare for å løsne seg, bryter under spenning, eller lolling til den ene siden. Unnlatelse av å feste dem trygt kan føre til en farlig situasjon.
  • Remskiver er geniale verktøy. Ved hjelp av enkle fysikkprinsipper la de folk løfte og manøvrere objekter mye tyngre enn de ellers ville kunne løfte. Nøkkelen ligger i mekanisk fordel. Ved å øke antall tau linjer som suspenderer en vekt, reduserer du mengden kraft som trengs for å løfte den. Kostnaden er at du øker avstanden du må trekke tauet for å løfte opp objektet. En mekanisk fordel med 10 betyr at du løfter en tiendedel av objektets vekt, men må trekke tauet 10 ganger lenger.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------