Stilling: ovs0

Hvordan lage et konføderert stearinlys

 

Lag en wick

1.

Smelt voks og rosin sammen i en dobbeltkoker. Dette vil bidra til å distribuere varmen jevnt. Den optimale temperaturen for smelting av voks er 250 grader Fahrenheit. Temperaturer over 300 grader kan føre til at voksen brister i flamme.

2.

Damp veken i smeltet voks. Tegn det ut gjennom fingrene på den ene hånden, og form kjølevoksen i en jevn form mens du går. Gjenta denne prosessen til wicket har oppnådd en blyantbredde som har blitt støpt og formet ved gjentatte passerer gjennom voksen og gjennom candlemakerens fingre.

3.

Mens wicket fremdeles er varmt og bøyelig, pakk det rundt en glassflaske, og danner konsentriske ringer av voksaktig stearinlys. Hvis voksen begynner å føle seg sprø, kan en hårføner brukes til å varme og myke voksen i bestemte steder, slik at innpakningen kan fortsette i et jevnt tempo.

4.

Etter at spolene er pakket inn, kan flasken fjernes, og lyset plasseres på en metallplate eller annen varmebestandig overflate. Det bør forbli bøyelig nok for at den øvre delen av spolen skal heves ut av kontakt med resten av stearinlyset. Den ideelle oppsettet er en metallplate med en midtpost og kalibrer på toppen som tar tak i den hevede delen av wick og begrenser dens evne til å brenne uhindret.

5.

Gi en del av Veke inn i kaliprene. Seks tommer lys skal brenne i ca 20 minutter. Når flammen når begrensningen av kaliprene, bør den snuse seg selv --- en praktisk sikkerhetsfunksjon.

Den konfødererte stearinlys er en enkel gjør-det-selv-form for naturlig belysning som hovedsakelig består av en lang, bøyelig voksvoks som kan brenne kontinuerlig i flere timer. Den har mange fetter og forgjengere gjennom historien, inkludert den herskende stearinlyset i kolonitiden. Lyset kan enkelt og billig gjøres av hobbyisten, ved hjelp av materialer som kan kjøpes i de fleste hobbybutikker. Men de som verdsetter historisk nøyaktighet kan bruke oppskriften nedenfor, som bare bruker elementer som finnes i hjemmet og i naturen.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------