Stilling: ovs0

Hvordan lage en plywood pyramide

 

1.

Klipp et firkant av kryssfiner, 5 tommer på hver side. Kryss med det firkantede kvadratet at kvadratet er riktig.

2. Skjær fire rettvinklede trekanter, 5 tommer på den ene siden, 3,5 på de andre to sidene.

3.

Mål 25,5 graders vinkler på kantene på alle fire sider av torget med graden, og trim kantene med saga slik at kantene nå er vinklet innover ved 22,5 grader.

4.

Mål en 25,5 grad på 5-tommersiden av trekanter, og en 22,5 graders vinkel på 3,5 tommers sidene. Trim med kryssfinersåsen, slik at alle fire trekanter nå har vinklede kanter.

5.

Monter alle stykkene sammen, kvadratet på basen og trekanter med 5 tommers sider som møter de 5 tommers kantene på torget. Trianglene bør passe omtrent sammen med sine vinklede kanter som danner flush sømmer.

6.

Sand noen kanter som ikke passer godt sammen, til pyramideformen passer fint sammen.

7. Legg en limstrimmel mellom hver kant, sett sammen stykkene tilbake i pyramideformen. Tørk av lim som klemmer ut mellom sidene med den gamle kluten. Klem med båndklemmen til limen tørker.

8. Sand hele strukturen når limene er tørre, vær forsiktig så du ikke slår noen av kantene.

Tips og advarsler

  • Denne typen pyramide bør bygges av videregående studenter. For yngre barn, bør du vurdere å lage en leirepyramide, som ikke krever så mye presisjon. En større modell kryssfinerpyramide kan brukes som dekorativt element i hjemmet eller hagen.
  • Å lære om pyramider er en interessant måte å lære barn ikke bare om gamle kulturer, men også om matematikk og geometri på en måte som fanger deres fantasi. Å bygge miniatyrpyramider er en praktisk måte å lære barn om betydningen av matte og geometri i hverdagen, fra bruken av å bygge skrivebordene de sitter hver dag, for å lage sine hjem og lekeplasser. Kryssfinerpyramider kan pyntes med malerier etter bygging, og pleide å dekorere klasserommet.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------