Stilling: ovs0

Hvordan lage en Manila Rope

 

1.

Bestem hvor lenge du vil ha tauet ditt. Klipp tre jevn lengder av tråd fra Manila hampens spole. Bruk en skarp verktøykniv for å kutte hampen så jevnt som mulig. Forsikre deg om at lengdene er dobbelt så lang som du ønsker.

2.

Slå av endene av manila trådene med små tråder fra Manila hampspolen. Enhver enkel knute vil fungere for å knytte dem av.

Legg alle tre strengene ved siden av hverandre jevnt og bind den ene enden av de tre trådene sammen med en annen streng fra Manila hamp. Dette vil danne basen av tauet.

4. Legg basen med venstre hånd og ta den utvendige tråden og vri den til venstre, ned og over de andre to tråder.

Ta den midterste tråden og vri den til venstre, ned og over de andre to trådene. Endelig ta den siste tråden og vri den til venstre, ned og over de andre to trådene. Sørg for å holde venstre hånd tett festet til basen.

6.

Gjenta trinnene fire og fem til du kommer til enden av tauet. Tie enden av tauet av med en streng fra Manila-hampen.

Tips og advarsler

  • Taumaskiner er tilgjengelige hos enkelte butikker, gjør det enklere å lage et Manila-tau.
  • Lag en sterk, sårbar og saltvannfast tau for bruk på båter eller på klærne dine. Manila tau er laget av Manila hamp, som er en fiber fra abaca bladet. Manila tau krymper når det er vått, gjør knuter sterkere og tauet sterkere. Enten du trenger tau for å bruke som en fraktlinje, eller bare vil ha et holdbart tau for hjemmet, er manila tau billig og solid.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------