Stilling: ovs0

Hvordan lage en Knot Rag Rug

 

1. Legg stoffet på en roterende kuttermatte slik at stoffkanten kommer opp på toppen av matkanten på høyre side.

2.

Kutt 2 tommers brede striper av stoffet på matten i samme lengde med en roterende kutter. Legg en linjal på en linje som er 2 tommer fra høyre side av matten. Rull den roterende kutteren langs kanten av linjalen mens du holder linjalen fast på stoffet. Den rullende bevegelsen skjærer stoffet som en roterende pizza cutter.

3.

Fortsett å kutte stoffet på denne måten i 2-tommers striper.

4 .

Sett tre strimler av stoff ovenpå hverandre og knyt i en overhåndsknute. Lag en sirkel med stoffets ende, og pass den korte enden gjennom sirkelen og trekk tett.

5.

Hammer et negl inn i et bord eller på en vegg i garasje eller arbeidsrom. Legg det knutte materialet på neglen med to stykker på den ene siden av neglen og den ene på den andre siden.

6. Legg de tre stoffstykkene sammen i en enkel flett . Hold de tre stykkene fra hverandre. Pass venstre side over midten, deretter høyre side over midten og fortsett å skifte til hele lengden flettes.

7.

Slå enden av flettet inn i en overhånds knute . Fortsett å gjøre fletninger av alt stoffet på denne måten.

8.

Tie to ender av to fletter sammen i en overhåndsknute. Legg alle flettene sammen på denne måten for å danne en veldig lang fletning.

9. Legg flettet på et bord og start i den ene enden, skape en sirkel ved å krølle den rundt seg . Krølle alle flettene opp på denne måten for et rundt teppe.

10.

Sy flettene sammen med en nål og en tråd slik at de forblir på plass. Trekk nålen, doble tråden, og bind endene i en knute. Sy gjennom begynnelsen av teppet i midten og flettet ved siden av det. Fortsett å sy sammen hele teppet sammen i et sirkulært mønster etter sirkelen av teppet.

Tips og advarsler

 • Flere lag av stoff kan ligge på toppen av hverandre på matten slik at den roterende kutten kutter gjennom alle lagene samtidig. Dette vil spare tid ved å kutte stoffstrimlene.
 • Andre design som kvadrater og rektangler er enkle å lage med knut-ragtepper.
 • Når du designer intrikate mønstre av tepper, legger du to fletter ved siden av hverandre i mønsteret og sy dem sammen. Legg en del av teppet om gangen slik at poeng av stjerner og heksagoner ikke mister form før du syr dem sammen.
 • Nytt stoff er tilgjengelig på sy butikker og noen store supermarkeder.
 • Stoffrester er tilgjengelige i garasjesalg, bruktbutikker og noen stoffbutikker.
 • Tynnere stoffer vil gjøre mindre fletter enn tykkere stoffer. Braid de tynnere stoffene løsere og tykkere stoffet strammere for å oppnå omtrent samme størrelse på flettene.
 • De tidligste knutteppene ble laget av revet gammelt klær, sengetøy, melksekker, gardiner eller noe som var i forfall. Gjenvinning av disse elementene i tepper ga dem en ny hensikt og benyttet seg av sine mange farger og teksturer. Knut rag tepper kan være laget av alle typer, farge og tekstur av tekstiler og klut og har et tradisjonelt utseende.

  ----------------------------------
  Forholde Artikkelen:
  ----------------------------------