Stilling: ovs0

Hvordan hekles jeg?

 

1.

Lær å holde heklekroken. Hold det i din høyre hånd hvis det er mulig; Hvis du er venstrehåndet og foretrekker å holde den i venstre hånd, må du vende om instruksjoner når du bruker mønstre. Hold kroken mellom tommel og pekefinger, grip det komfortabelt slik at du enkelt kan styre det. Du vil bruke din venstre hånd til å kontrollere garnet.

2.

Lag en glideknute på kroken. Gjør en løkke i garnet ditt og legg kroken gjennom løkken. Hekle heklehaken på halen av garnet og dra halen gjennom løkken. Du bør nå ha en glideknute festet løst rundt krogen din.

3.

Lær kjedesømmen. Hold heklehaken, med glideknuten på den, i din høyre hånd. Bruk venstre langfinger og tommel for å holde glideknoten på plass på kroken. Sett den venstre pekefingeren gjennom garnets hale for å lage en løkke. Bruk den venstre pekefingeren til å sette trådløkken over heklehaken fra baksiden til og ta på garnet på kroken. Trekk denne nye sløyfen gjennom løkken som allerede er på heklehaken.

4.

Hekle mønstre begynner med en kjede rad. Fortsett å lage kjedesømmer til du har fullført nummeret som kreves i mønsteret. Hverken glideknoten eller den første kjedesømmen teller mot ditt totale antall kjedesømmer.

5.

Lær å gjøre jobben din. Når du kommer til enden av raden, må du lage en eller flere ekstra kjettingsting for å lage neste rad. Hvis neste rad blir enkle heklesøm, legg deretter en ekstra kjedesøm på slutten av raden. Deretter svinges hele heklebiten over, slik at den siste sømmen i raden blir den første sømmen i den nye raden.

6.

Lag en hekle når mønsteret krever det. Når du er ferdig med kjettingrullen, bør du ha en sløyfe over heklekrok, løkken til den siste kjeden. Sett inn heklekroken gjennom midten av kjeden ved siden av den, og gå fra baksiden til forsiden. Bruk venstre hånd for å løfte halen av garnet over kroken fra baksiden til forsiden. Bruk deretter heklehaken til å trekke den nye sløyfen gjennom begge løkkene som allerede er på kroken. Bruk venstre hånd for å lage en annen løkke over kroken med hagen på garnet, og trekk den løkken gjennom løkken på kroken. Dette fullfører en enkelt hekle.

7.

Fortsett en rad med enkelt heklesøm når mønsteret ditt krever det. For hver søm begynner du ved å plassere kroken gjennom neste søm i forrige rad. Vri halen rundt kroken, og trekk den nye sløyfen gjennom forrige søm. Løft garnet over kroken igjen, og trekk den nye sløyfen gjennom de to løkkene som allerede er på kroken. Fortsett dette mønsteret for så mange masker som mønsteret ditt krever.

8.

Lag en dobbel hekle når mønsteret ditt krever det. Løft halen av garnet over kroken din og sett kroken gjennom den fjerde kjeden fra slutten av begynnelsen kjeden. Trekk halen på garnet over kroken din igjen, og trekk den nye løkken gjennom de tre løkkene som allerede er på kroken. Løft garnet rundt kroken din igjen, og trekk den nye sløyfen gjennom to av løkkene på kroken din, og la to løkker fremdeles på kroken. Løft garnet over kroken din igjen, og trekk den nye sløyfen gjennom de to løkkene på kroken din, og la en sløyfe fortsatt på kroken. Dette utfyller en dobbelkjedesting.

9.

Fortsett en dobbel hekket rad ved å pakke en løkke av garnhalen rundt kroken. Sett kroken gjennom midten av neste kjede i forrige rad. Vri hagen av garnet rundt kroken. Trekk garnet gjennom to av løkkene som er på kroken. Vri hagen av garnet rundt kroken. Trekk garnet gjennom to av løkkene på kroken. Gjenta dette mønsteret til du kommer til enden av raden. For å slå en dobbel hekket rad skal du lage tre kjedesting på slutten av raden og deretter vri stykket over.

10.

Fest den siste raden når brikken er ferdig . Klipp garnet og la flere tommer etter siste søm. Vri kappestolen rundt kroken din, og trekk den gjennom den siste sløyfen fremdeles på kroken din. Trekk det stramt. Bruk en garnnål til å veve halen inn i den siste sømmen, slik at den ikke henger løs fra ditt ferdige stykke.

Hvis du har lyst til å gi alle dine slektninger hjemmelagde hatter, skjerf og tepper, er det en av de raskeste måtene du kan få det til å hekle. Heklede gjenstander kan vanligvis fylles raskere enn strikkede gjenstander, og lærer bare noen få Hekle sømmer gjør det mulig å lage vakre ting for deg selv og dine venner. Før du kan lære å følge med på kompliserte hekle mønstre, må du lære det grunnleggende om hvordan du hekler.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------