Stilling: ovs0

Hvordan er en buet håndtak laget på en trerute?

 

Struktur

Tre består av et materiale som kalles cellulose. Lange, rørformede celluloseceller er koblet sammen ende til ende. Disse danner lange fibre som driver hele høyden av treet, så vel som lengden av grenene. Andre fibre forbinder dem sammen. Innsiden av et tre er faktisk død. Bare kambiumet (det ytre laget) er i live. For å lage et buet håndtak må disse lange rette strukturer bøyes.

Steam

Steam mykner cellulose, slik at treet blir lettere formet. Hvis treet fortsatt er ung og grønt, kan fuktigheten inne i det oppvarmes for å produsere damp. Hvis ikke, kan det hende at treet blir gjennomvåt. For å lage et buet håndtak, legges varme på innsiden av kurven mens treet blir utsatt for kraft, bøyer det.

Kjemikalier

Tre kan også formes ved bruk av kjemikalier. Disse bryter ned bindingene mellom cellulosefibrene, slik at de kan strekkes slik at håndtaket kan formes. Ammoniak er noen ganger brukt til dette formålet. Det buede håndtaket av en walking kan gjøres på en rekke forskjellige måter. Treet kan bøyes med damp eller kjemikalier. Former brukes ofte til å forme tre.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------