Stilling: ovs0

Hvordan bygge et rampe for pyramidene

 

1.

Se på bøker og nettsteder for å få ideer om hvordan ramper for pyramidene kan ha sett.

2.

Bruk en linjal til tegne et rektangel. Gjør rektangelet like lengde som en av pyramidens sider. Hvis pyramidmodellen din har 12-tommers sider, for eksempel, trekk et rektangel en fot lang. Gjør rektangelet tre fjerdedeler av bredden på pyramidenes base. I dette eksemplet, fordi pyramiden er laget av trekanter med like sider, er pyramidens base 12 inches bred og tre fjerdedeler av 12 er åtte, så gjør rektangelet åtte inches bredt.

3. Dra en rett linje i lengderetningen inne i rektangelet, to inches fra kanten av rektangelet på hver side.

4.

Tegn en annen linje fra toppen av en av de innvendige rette linjene vinklet på utsiden av rektangelet i den andre enden.

5.

Klipp ut rampen langs de vinklede linjene og langs de rette linjene ved topp og bunn.

Brett rampen langs de rette innsiden linjer.

7.

Gjenta trinn to til seks for å lage en ny rampe. Legg på limet på utsiden av de brettede kantene på rampen. Legg rampen med limet på bordet slik at limflappene stikker oppover. Legg den andre rampen over limflappene slik at den andre rampen ' s vinklede klaffer går utenfor limflappene. Trykk de vinklede klaffene sammen for å lage en kileformet rampe. Gi limen minst en halv time å tørke.

8.

Spred lim på rampen med en skum pensel. Dekk toppen og sidene av rampen med lim.

9.

Hell sand over rampen og flytt rampesiden til side med en hånd for å spre sanden over toppen og sider.

Tips og advarsler

  • Lag flere ramper for å representere ramper som arbeiderne ville ha brukt til å nå høyere nivåer av pyramiden, hvis ønskelig. Å gjøre det opprinnelige rektangel bredere og tegne brettelinjene til sidene av rampen lenger fra kantene resulterer i høyere ramper.
  • De egyptiske pyramidene representerer en teknisk feat av matematisk presisjon. Ifølge Archaeology.org er den store pyramiden på Giza 481 meter høy og bygget av mer enn 2 millioner steinblokker som veier i gjennomsnitt 2 1/2 tonn. Vanskeligheten med å få disse massive blokkene til høyde som kreves - bare å bruke verktøyene og teknologien som er tilgjengelig for de gamle egypterne - fortsetter å skape kontroverser. En av de mest populære teoriene om hvordan egypterne bygget pyramidene innebærer bruk av ramper. For å teste rampeteori eller lage en modell for et skoleprosjekt, bygg din egen rampe for pyramidene.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------