Stilling: ovs0

Hva er Ticking Fabric?

 

Vintage Ticking

Vintage tikkende stoff er vevd strammere enn dagens tikkende. Vintage tikkende ble brukt til å holde fjærene av gamle madrasser og puter. Det var viktig for personer som sov på fjærmadrasser og puter at fjærene ikke kikket dem gjennom stoffet. Det var også viktig å holde så mange fjær i madrasser og puter som mulig. Den svært stramme vevde tikkingen ga begge kvaliteter. Vekten av tikkende tikk er tyngre enn tikkingen som ble gjort i dag. Dette skyldes tetthet av de vevde fibre. Tyngden på stoffet begrenset bruken i hverdagsbruk.

Modern Ticking

Modern ticking er et slitesterkt materiale som holder seg godt til vask og vanlig hverdagslig slitasje. Unike design for klær, sengetøy, kaster, vesker, strøk, hatter og andre gjenstander har blitt laget av tikkingen.
Noen fjærputer er fortsatt dekket av bomullstikker. Syntetisk tikking er nå produsert og brukt på puter og som deksler for madrasser. Den nye bomulls tikkingen gjør det mulig for flere fjær å flykte gjennom vevet.

Ticking Fabric Designs

Trikotasje i vintage bomullst stoff inkluderer smal pinstrimmel, blomster og en klut med et solidt senter og striper rundt kantene. Moderne bomull tikkende selges fortsatt med vintage mønstre. Den selges også i mange farger. De nye fargene og mønstrene gjør at stoffet kan gjøres til flere elementer som passer inn i dagens innredning.

Farge

Sann vintage tikkende ble vevd med naturlig bomullsfarget tråd og tråd døde med indigo blå fargestoff. Original tikkende ble solgt bare med indigoblå striper. Etter hvert som tiden utviklet seg, ble forskjellige farger og mønstre utviklet og solgt. Det ble også laget tetninger med røde, blå og grønne striper. Blomstermønster fulgte. I dag er mange tikkende farger og mønsterutførelser tilgjengelig .

Hvordan gjøres ticking?

Ticking stoffet er vanligvis vevd med en seng-tick, twill eller sildbone veve i middels eller tung vekt. En vanlig, enkel boks loom gir den beste metoden for å tikke, men Det kan tilpasses kraftvev. Det er 60 til 84 ender og plukker per tomme i stoffet, noe som gjør den veldig tøff i henhold til vevstandarder. Den er skjæret og børstet etter at den er laget for å fjerne eventuelle støt og fremmedlegemer. Ticking stoffet er et tett vevet tøy av bomull eller bomull. Den tette vevet gjør den ideell til bruk som madrass eller sengekryss, pute og bolster. Fjærputer bruker et stoff som tikker fordi tettheten av stoffet holder fjærene fra å arbeide seg ut av puten. Fabric tikkende er veldig slitesterk og kan brukes som et dekk for polstring.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------