Stilling: ovs0

Båtbygging Grunnleggende

  Å bygge en båt tar mye forsiktig planlegging og en viss grad av snekkerferdighet. Hvis det er feil laget, kan en båt synke så snart den sitter i vannet. Det er flere grunnbyggende båtbygging å huske på før du starter det som sannsynligvis vil være et utfordrende prosjekt.

Lofting

Opprette En båtplan fra begynnelsen kan være utenfor ferdighetsnivået til mange amatørbyggere. Å lage tegninger for en båt er en del av en prosess som kalles 'lofting.' Utforming av slike planer er best til en profesjonell. Lær hvordan man leser dem, er en av de mest grunnleggende ferdighetene til å bygge en båt. Velg riktig tre for båten. Lys skog, som furu, bør brukes på båter bygget for fartøy som er bygget for bruk i tøffere farvann, bør bruke tyngre skoger som eik.

Ryggrad

Å bygge ryggraden på båten bidrar til å gi den en form. Ryggraden inneholder stammen, stern og kjølen. gulvet tømmer. Dette gir båten den grunnleggende formen. Det vil bare være en håndfull tømmer i ryggraden. Disse tømmerene vil være den største og tyngst i båten. Dette er det aller første skrittet i å bygge noen båt. Ved hjelp av tunge og lange skruer holder tømmerene bedre sammen enn kortere, lettere skruer eller negler.

Ramme

Rammer er prosessen med å fylle hullene i ryggraden. Rammen fyller ut båtens form. Rammerne er lighter, men fortsatt robuste. og er festet til gulvet på båten. De skal bøye oppover i form av båten. Forsiktig å knytte disse sammen kan holde dem bøyd i samme vinkel. De holdes sammen ved å feste en tre tommers bred stripe langs båtens lengde. Disse tømmerene skal være av samme type og vekt som rammebestandene. Dette unngår å veie ned rammen. Det bør være så mange tilkoblingstømmer langs hver side som nødvendig.

Planking og lekkasjetesting

Grunnbåtkonstruksjonen er ferdig etter at byggerne har planket båten. Plankene er tømmerene som er festet til rammen. Disse tømmerene bidrar til å holde vannet fra å komme inn i båten. Ved å bruke færre tømmer bidrar båten til å bli lettere og lettere å flyte. Skruer holder plankene sammen. Tetting av alle sprekker med caulk eller andre tetningsstoffer holder vannet ut. Hver båt bør testes ved å plassere den i vannet i lengre periode. Se etter lekkasjer, og forsegl dem forsiktig. Flekk eller maling kan også forhindre lekkasje.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------