Stilling: ovs0

Tørketørn Verktøy

  Tepstein er også kjent som steatite, og fordi den er en veldig myk stein, blir den lett skåret inn i ulike former og skulpturer. Carving tennstein produserer skulpturer med en litt såpete følelse som kan ligge grov eller polert til høy glans. Det er flere verktøy som brukes til carving tennstein, hver med sin egen effekt.

Sager

En sag brukes til å fjerne store mengder stein på en gang. Sandstein absorberer varme, så det er mulig å såg sandstenen uten at sagentennene blir for varme fra friksjonen og brenner opp. Et skip tann savblad, som har færre tenner som en vanlig blad, bærer støvet ut av kuttet som du så. En mini hacksag har hacksagblad som holdes i den ene enden, noe som gjør at du kan få spissen av bladet i svært små områder.

Meisel

En meisel brukes til å flate av mindre steinområder eller til gir teksturering. Meislene kan være store med en bred flatt spiss som gjør at du kan ta av brede stipleder på en gang, eller de kan være små, med en V-formet spiss eller en bølgete spiss som lar deg sette tekstur på skulpturen. Meisler kan også være svært smale eller de kan være brede. Bredden på en meisel bestemmer hvor mye tannstein du kan fjerne på en gang.

Hammers

Hammers and mallets brukes til å trykke lett på meisjene, og den produserte kraften slår av flakene av steiner. Meiselen er satt i en viss vinkel i steinen og hammeren tvinger meiselen til å dele steinen. Det er viktig å måle den riktige kraften til å bruke hammeren, da overenthusiastiske slag kan knuse tannsteinen.

Rasper og filer

Rasper og filer brukes til å forme tannsteinen i liten skala. De tillater mer delikat formgivning enn det som er gitt av hammer og meisler. Rasper har en tendens til å kutte mer grovt enn filer, men de er begge praktiske når de brukes til å forme tetningsteen.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------