Stilling: ovs0

Slik lager du indekskort

 

1.

Kjøp kartongpapir i alle butikker som selger skriverpapir eller andre papirforsyninger. For et større utvalg av farger, kan det være lurt å gå til en kontorforretningsbutikk. Hvis du fortsatt ikke kan finne det du leter etter fra dine lokale kontorforsyningsbutikker, kan du også kjøpe papir fra internett på et papirleveringsnettsted.

2.

Kjøp eller lån en papirkutter. Du trenger ikke nødvendigvis å bruke den kraftige, industrielle papirkutteren som du ofte ser i skole klasserom og kopiere rom. Det er noen effektive lette papirkutter av plast som vil få jobben helt greit.

3.

Klipp ett ark om gangen til to halvark. Standard papirstørrelsen er 81/2 x 11 tommer. Med kutteren hevet, legg den lengste siden av papiret på øverst på skjærebrettet og skyv det over til 51/2-tommers mark. Den andre enden av papiret skal henges av høyre side av skjærebrettet. Senk skjæret og lag ditt kutt. Du bør nå ha to separate ark med 51/2 x 81/2 papirer. Disse halvstørrelsene gjør dem lettere å jobbe med og manøvrere langs skjærebrettet.

4.

Klipp de to halvarkene inn i 3 x 5 tommer. Dette er standardindekskortstørrelsen. Du bør kunne få to indekskort fra hver halvdel.

Tips og advarsler

  • Når du lager dine kutt, hol Legg papiret på plass med en hånd for å få et mer nøyaktig kutt.
  • Det kan komme en tid når du finner deg selv å måtte lage en bunke indekskort. Det kan være for et skoleprosjekt, å skrive oppskrifter på, for et festspill eller til og med å lage studiekort. Hvis du er gammel nok til å trygt håndtere en papirkutter og kan lese målinger, burde du ikke ha problemer med å lage ditt eget sett med indekskort.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------