Stilling: ovs0

Slik installerer du en Biesemeyer Fence på en håndverkssagssag

 

1.

Fjern alt eksisterende gjerde, sammen med for- og bakre skinner fra Craftsman-bordssagen.

2.

Fest den rektangulære fronten Skinne til forsiden av sagbordet med bolter og muttere. Plasser den smale kanten av røret mot kanten av gjerdet, med den brede kanten parallell med, men omtrent 1/2-tommers ned fra bordplaten.

3.

Monter ryggskinnen mot bakkanten av sagbordet (med den utragende delen av L-formen på bunnen, peker bort fra sagaen). Fest på sagbordet med bolter og muttere.

4.

Plasser Biesemeyer-gjerdet på de to skinnene, med låsemekanismen som klemmer forrøret.

5.

Juster høyden på de fremre og bakre skinnene slik at gjerdet kan glide jevnt til venstre og høyre, rett over bordets overflate. Forsikre deg om at fremre og bakre skinner er parallelle.

6.

Juster en kant av gjerdet med en av sperreputene og lås gjerdet på plass. Juster vinkelen på gjerdet med en unbrakonøkkel, slik at gjerdet er perfekt parallelt med sperreåpningen.

7.

Lås opp gjerdet og flytt det til den andre sperren til Kontroller at gjerdet fortsatt er parallelt. Gjør nødvendige justeringer av gjerdet.

8.

Flytt gjerdet tilbake til høyre på sagbladet. Løft bladet og gjør et testkutt, kontroller for å se at lageret ikke binder seg og forblir flatt mot gjerdet. Hvis det skjer noen binding, kontroller gjerdet for firkant.

Tips og advarsler

  • Hvis gjerdet er parallelt med mellomstorene, men bladet binder, må du kontrollere om bladet må justeres.
  • Når du arbeider med elektroverktøy, Bruk alltid passende sikkerhetsutstyr, inkludert sikkerhetsbriller.
  • Biesemeyer-gjerdet, oppfunnet av Bill Biesemeyer i 1978, er allment vurdert blant de mest nøyaktige bordsaghekene. Denne T-stil gjerde design er nøyaktig til 1/64-tommers og forblir parallelt med bladet uansett hvor gjerdet er låst ned. Selv om Biesemeyer gjerder er nå bygget av Delta Machinery, hovedsakelig for bruk på Delta bordssager, kan et Biesemeyer gjerde installeres på nesten hvilken som helst hybrid- eller kabelsag, inkludert håndverksmodeller.

    ----------------------------------
    Forholde Artikkelen:
    ----------------------------------