Stilling: ovs0

Irish Bobbin Lace Instruksjoner

 

1.

Bruk linjalen og blyanten til å planlegge designet ditt på grafpapir og sette prikker hvor du vil endre retning. Prøv et enkelt geometrisk mønster først - for eksempel en zigzag. Begynn med en prikk, telle ned fire firkanter og fire fire firkanter, markere en prikk, og telle ned fire firkanter og venstre fire firkanter og merk en prikk og så videre. Fortsett så lenge du ønsker at kjeden skal være. Dette er ideelt for å legge på et bånd for et enkelt bokmerke.

2.

Overfør designen din. Ta mønsterpapiret og fest det godt til Styrofoam-arket. Plasser grafpapiret på toppen av mønsterpapiret og trykk pinnene gjennom hvor du markerte prikker. Fjern grafpapiret, fest tapphullene med blyantlinjene og fjern mønsteret fra Styrofoam.

3.

Ta mønsteret og pek det ordentlig på en pute. En avrundet pute er et bedre valg for kontinuerlige striper fordi du vil rulle den når arbeidet ditt utvikler seg.

4.

Vri spolen din ved å legge tråden ned i spolen om en tommer, holder den med neglen din og vikler tråden rundt. Legg inn fire spoler, og vær sikker på å vind dem alle i samme retning.

5. Trekk ut like lengder av trådene fra hver av de fire spolene og fest dem løst. Fest denne knuten rundt en pinne og fest den over begynnelsen av arbeidet.

6.

Hold spolene i dine åpne håndflater, to spoler i hver hånd. Pass den høyre spolen over den venstre spolen i hvert par, og bytt deretter midtstokken over midten til høyre slik at de midterste spolene endrer seg. Det første trekket kalles en sving eller vri. Den andre kalles et kryss.

7.

Vri kjeden til du kommer til det første pinhullet. Skyv en pin gjennom hullet og gjennom kjedet, to tråder på hver side. Start veving igjen, og når lengden av blonderkjeden når neste nålhull, sett en annen pinne i hullet og draper trådene rundt den, to på hver side. Fortsett på denne måten, juster puten mens du går. Tie av endene sikkert når du er ferdig, enten i par som reefknuter og kutt i nærheten eller i en overhåndsknute og forlatt lenger som en frynse.

Produksjonen av irsk spoleblomst var en gang en blomstrende hytteindustri, men forsvant helt rundt 1780. Den nyter et comeback som en hobby. Bobbin eller pute blonder er jobbet med fire eller fem enkle masker, men to, som kalles sving og kryss, er mest brukte og er litt som enkle veving. Tråder trukket av avhengige bobler (derav navnet) er festet til et mønster festet til en pute og vevd i sett med fire for å lage mønstre.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------