Stilling: ovs0

Insekter og bugs førskoleaktiviteter

  Førskoleaktiviteter som fokuserer på insekter eller insekter kan innebære ekte insekter eller håndverksprosjekter sentrert på insekter. Førskolebarn elsker å utforske, og mange barn liker å lete etter bugs og observere deres oppførsel. Levende insekter er mest om våren eller sommeren, så planlegg dine aktiviteter etter årstidene.

Lag dine egne insekter

Hjelp barna til å trekke insekter på fargerikt byggepapir. De kan gjøre ethvert insekt av deres valg, som bier, sommerfugler eller myrer. Oppfordre dem til å bruke markører til å tegne detaljer som antenner og øyne. Hjelp dem å kutte insekter med sakse. De kan også bruke mer enn en farge hvis de liker det. For eksempel kan de kutte ut formen av en bi med gul papir og deretter kutte ut svarte striper og lim dem på toppen av bunnen av biene. Dette er et enkelt håndverk som førskolebarn vil glede seg over.

Potetfeilaktivitet

Ta førskolebarnene ute for å jakte på potetbugs. Potetbugger finnes på våren og sommeren under bergarter. Men hvis disse feilene ikke er i ditt område, kan du kjøpe dem i butikken og ta med deg Hjelp barna til å samle potetbugs og plassere dem i krukker. Gi førskolebarnene pottebunn og stein for å fylle et stort glass akvarium for å lage et hjem for potetbugs. Plasser bugs inne i akvariet når det er klart. Ungene vil observere potetbugsene og skrive ned hva de gjør, eller tegne bugs.

Plantevernsaktivitet

Gi hver førskolebarn en forstørrelsesklasse og ta dem utendørs for å lete etter bugs. Be dem om å lete etter gresshopper, maur og damefeil. De kan krype på gresset da de ser etter disse små skapningene. Etter aktiviteten, ta barna innendørs og be dem om å tegne bilder av insekter de fant.

Fangende sommerfugler

Gi hvert barn et sommerfugl for å fange sommerfugler. Ta dem på en ekskursjon til en villmark hvor mange sommerfugler er funnet. Oppfordre barnehagerne til å fange sommerfugler i nettene og plassere dem i glassglass. Barna kan nyte og observere sine insekter i krukken og la dem gå senere på dagen.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------