Stilling: ovs0

Hvordan lage molds for keramikk hjemme

 

1.

Sprekker en plastisk tarpe over arbeidsflaten for å beskytte gulvet. Keramikkgips har en uforgjengelig tendens til å komme inn i hver sprekk og ubeskyttet sprekk av fliser og trebrett. Don et par vanntette hansker og ansiktsmaske. Sprekk et vindu for å gi litt ventilasjon.

Legg din prototype på toppen av tarpen, med den detaljerte siden vendt opp og bruk en pensel for å belegge den i flytende voks . Flytende voks fungerer som en moldutløsning og vil holde gipset fra å holde seg for mye til prototypen.

3. Pour nok gipspulver i en bøtte for å muligens belegge prototypen din. Hold bøtta under vasken og skru på vannet. Rør blandingen med dine hanskede fingre når den helles. Slå av springen når gipset når viskositeten til tykt gjørme.

4.

Kjør bøtte raskt tilbake til prototypen. Pottergips forblir brukbare i bare noen få minutter. Bruk hendene dine til å løfte opp globs av det og klappe det ned over prototypen din. Pile på nok gips, slik at det er minst en tomme tykk vegg på det til enhver tid.

5.

La gipset herdes over natten, så flip molden over og fjern prototypen din. La gipsformen tørke i minst en uke før du bruker den med leire.

I hundrevis av år har pottere brukt glidestøper til å kopiere enten hele keramiske stykker eller stilelementer for deres arbeid. Den egyptiske keramikken tjener som et pålitelig støpemateriale for å lage slike slipforms. Keramikkgips er veldig rimelig og kan kjøpes i store badekar eller poser med hvitt pulver. Dette pulver reagerer kjemisk med vann for å danne en glatt, stiv gips.

----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------